• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

trzaski w głośnikach??

• Autor wątku Autor wątku BORO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Otóż dzis kupiłem cyfrowy kabel coaxial aby podłączeyc komputer z amplitunerem. Jednak po podłączeniu dostrzegłem pewne trzaski na tle muzyki (mp3). Wczesniej kozystałem z analogowego wyjscia z kary dzwiekowej (zintegrowanej) - płyta główna Epox 9nda3 i takowych trzasków nie było.

Jak myslicie czego to moze byc wina??? Kabla coaxial (hama Pro class)? A moze samego wyjscia S/PDIF?

Dodam ze kolumny są nieekranowane i jedna z nich stoi b. blisko komputera tj. około 20 cm

hama to raczej nie jest najgorsza firma ??!!??!!
jezeli bylbym musial sztrzelac to wybral bym karte te na plytach glownych to straszny shit !! skoluj se sb i sprawdz ...
jesli masz dvd z takowym wyjscie sprawdz tez dvd z ampli.

troche pokombinowałem z dekoderami i ustawieniami w PC , jeszcze raz wszystko podłączeylem i teraz jest wszystko oki - albo poprostu ogłuchlem i juz tego nie słysze ;)

Jeszcze troszke potestuje sprzet i sprawdze czy oby napewno jest wszystko wporzadku

Powrót