tomaszo napisał:
Po pierwsze tutaj liczy sie dokladnosc wykonania, co do mm.
Pierwotny rysunek był taki, że ciężko było wywnioskować konieczność takiej dokładności

Skoro aż tak dokładność się liczy, dlaczego nie narysowałeś tego w AutoCadzie czy jakimkolwiek innym programie, umożliwiającym mierzenie kątów i długości poszczególnych elementów ?
tomaszo napisał:
To projekt, jak powiedzialem, ktory byl jednym z trudniejszych do przeniesienia na papier.
No właśnie czy nie łatwiej było by jakimś AutoCadem ?
tomaszo napisał:
Moj projekt opiewal na 19cm netto - jesli chodzi o szerokosc... Zmieniacie dzialanie tej tuby zmieniajac szerokosc i bedzie sporo rezonansow...
Kurcze, właśnie przez to, że ten pierwotny rysunek jest utajniony zrobiłem tak jak
Paweł S. napisał na projekcie - 20CM. Nie pamiętałem ile to było... Czy w związku z tym mam się spodziewać tragedii, masakry i szykować siekierę ?
Poza tym z tego co pamiętam wylot tunelu nie był zaokrąglony, a tutaj Paweł narysował taki i też tak zrobiłem. Nie było mnie z rok na forum, myślałem, że to jakaś wersja po reformach...
Horny już kiedyś u mnie grały, lecz zostały 300 KM od mojego obecnego miejsca pobytu i strugam kolejne. Nie sposób się nie zgodzić ze stwierdzeniem, że to nie konstrukcja dla każdego, ale ja bardzo się cieszę, że powstał ten projekt.
Tomaszo, praca Twoja i Umberto nie poszła na marne, wiele osób dzięki Wam poznało magię Horna z Arz, ale trudno mi zrozumieć, czemu swego czasu tak ciężko pracowaliście nad zatajeniem całości, która i tak na początku była dla wszystkich i dla każdego. Do urzędu patentowego z tym nie poszliście, kasy na tym nie trzepiecie, więc czemu taka "polityka" ?