Yoshi - tez nie slyszales na zywo
Ale przepraszam, no nie mam z Toba o czym rozmawiac...
Lowthera slyszalem w zamknietej - i nie jest to dla mnie rewelacja.
Lowthera slyszalem w zamknietej - i nie jest to dla mnie rewelacja.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ale jak ostatnio zauważyłem to TU tylko sie liczy cos takiego jak F3,charka no i bezwzględnie pomiar bo bez niego to nic nie zagra.
A że filtr coś tam w torze miesza?No to po kiego diabła robicie zwrotnice,korektory,tłumiki?
Bączuś bezsens.Z takim podejściem nikt nie jest w stanie zrobić cokolwiek.Bo zawsze mu będzie źle.
Parametry techniczne uzyskane w pomiarach oraz topologie zastosowanych filtrów maja wymierne przełożenie na brzmienie. Wie to każdy który ma odpowiednie doświadczenie w tej materii. Spytaj sie SW to powie ci to samo.
Na drugiej szali można położyć "złoto uchych" , którzy na słuch wiedzą, ze jest lepiej. Na ucho stroją zwrotnice i twierdzą, że jest super. A pierwszy rzut oka na schemat i widać, że jest zupełnie skopana. Tacy ludkowie wychodzą z założenia, że to czego nie rozumieją jest złe.
Aż Ci się dziwie , że takie rzeczy wypisujesz. Kolumny to kompromis czy sie to komuś podoba czy nie. Stopień skomplikowania filtrów wpływa w sposób pozytywny jak i negatywny na końcowy efket. Zbyt proste filtry nie maskują w ogdpowiednim stopniu wad głosnika. Zbyt rozbudowane same dodają sporych zniekształceń. Wystarczy sobie przeanalizować przebiegi fazowe czy odpowiedź impulsową.
Nikt nie powiedział, że ta konstrukcja ma spore ograniczenia. Że nadaje sie tylko do konkretnych gatunków muzyki. Na
Na drugiej szali można położyć "złoto uchych" , którzy na słuch wiedzą, ze jest lepiej. Na ucho stroją zwrotnice i twierdzą, że jest super. A pierwszy rzut oka na schemat i widać, że jest zupełnie skopana. Tacy ludkowie wychodzą z założenia, że to czego nie rozumieją jest złe.
jw_amigowiec, zawsze traktujesz ludzi z gory? To juz drugi topic konczysz stwierdzeniem w stylu ja wiem lepiej i szkoda mi na was czasu.
Racja Tomaszo, powolutku i bez zbędnych emocjitomaszo napisał:... Powolutku.