• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tunel bas reflex do skrzyni Hertz EBX25

Reakcji
0
Witam wszystkich. Mam następujący problem. Poprzedni właściciel EBXa postanowił zrobić mu "tunning" który niestety zahaczał o tzw rzeźbę w g**** - przerobił chyba w kuźni tunel bas refelx. Niestety nigdzie nie znalazłem zdjęcia jak powinien wyglądać oryginalny element tej tuby bo niby gra to dobrze ale patrząc na zdjęcie poniżej na pewno macie podobne odczucia co i ja. Poczyniłem nawet zamknięcie obudowy czyniąc całość konstrukcją zamkniętą ale niestety dźwięk jaki otrzymałem nie zadowolił mnie. Pytam przeto czy ktoś z Was nie dysponuje tym sprzętem i czy nie zechciałby zrobić zdjęcia albo przynajmniej podać wymiarów (na stronie producenta jest zupełnie inna średnica otworu) tunelu. Za wszelkie info będę wdzięczny.

Ps. Tylna część tunelu nie pochodzi od hertza. Jest to uniwersalny tunel do kupienia w każdym sklepie z branży.

[ Dodano: 2007-05-12, 17:03 ]
Znalazłem tylko takie zdjęcie w necie ale niewiele mówi.

Załączniki

• 67t60020_141.jpg
    67t60020_141.jpg
    38.2 KB · Wyświetleń: 0
  • ebx25_172.jpg
    ebx25_172.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 0
  • ebx33_110.jpg
    ebx33_110.jpg
    7.4 KB · Wyświetleń: 0
Przydałby się JIG...
Możnaby zmierzyć TS głośnika, strojenie skrzyni i wtedy dopasować br.

Powrót