• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

tunel br średnica 100 mm długość ok 300 mm

Reakcji
0
Witam jestem w trakcie budowy suba skożystałem z gotowego projektu gdzie wylot był 100/300 co dawało strojenie ok 35 Hz . Szukałem w moim mieście i nie znalazłe szukałem też w necie ale jakoś nie znalazłem . Gdzie mogę kupić taki tunel , lub w jaki sposób mogę przedłużyć tunel który posiadam (100/100)Próbowałem już rurko pcv ale niestety średnica jest zbyt duża (110mm) proszę o pomoc gdzie dostanę taki br lub jak przedlużyć mój obecny ?

opalarka lub plomien gazowy (nie bezposrednio! z daleka)
pozniej albo wyginasz czyms albo wciskasz na butelke (o ile znalazles odpowiedni profil)

ja to jednak robie tak

Pawle, czy kołnierze przy profilowaniu wejścia tunelu nie mają wpływu na rozkład ciśnień/przepływ powietrza a co za tym idzie dźwięk? Co z długością . czy korygowałeś również długość tunelu by uwzględnić te dwie warstwy MDF;u?

Powrót