• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tutorial (wydzielony)

No to ja zacznę ;)

Totemy bardzo fajnie zrobione mimo kilku uszczerbków na fornirze prezentują się ekstra :) Patrząc po ilości fot z budowy i ich szczegółowości tutorial będzie pojechany :mrgreen:

Dwie foty Totemków i początek mojego pierwszego diy (foty z komóry więc lekko rozmazane):

Na razie testowane tylko pod samą kartą muzyczną (bez wzmaka) więc jedno co mogę powiedzieć to to, że grają ;)) Jak będę miał złożone UNI to będę mógł napisać coś więcej :]

gi

bart210, po pierwsze, te totemy robił Paweł ( chyba, raczej tak xD )

A druga sprawa: Jeśli nie wiesz, jak coś zrobił w kolumnach Paweł, to odpowiedź zawsze brzmi: frezarka ;)

bart210 napisał:
gi, czym robiłeś te ścięcia?

Papier ścierny na scinku mdf.

cudny90 napisał:
bart210, po pierwsze, te totemy robił Paweł ( chyba, raczej tak xD )

A druga sprawa: Jeśli nie wiesz, jak coś zrobił w kolumnach Paweł, to odpowiedź zawsze brzmi: frezarka ;)

Chodziło mu raczej o front panel do sonusów leżący w głębi.

gi

bart210 napisał:
To chyba dość czasochłonna metoda. Myślałem, że użyłeś jakiegoś bardziej wyrafinowanego narzędzia :smile:

1,5h na ten panel poszło. Jeszcze wymaga dopracowania płaszczyzn i kantów drobnym papierem by było idealnie.

Mam dość ograniczony warsztat, nawet tarnik mi gdzieś wsiąknął ;)

gi

bart210 napisał:
gi napisał/a
Papier ścierny na scinku mdf.

To chyba dość czasochłonna metoda. Myślałem, że użyłeś jakiegoś bardziej wyrafinowanego narzędzia
ja bym robil tarnikiem a na koniec papierem.
jak chcesz szybciej to przykrec plaskowniki alu (5-10zl/4m) i jazda szlifierka tasmowa :P

Pawel S. napisał:
teraz tylko trzeba odpowiednio ulozyc i opis dorobic :P
Hej
Pawel - powstał w końcu jakis tutorial/opis czy temat zaniechany
Minęło kilka miesiecy a nie ma śladu (choc moze cos przeoczylem?)
Pozdrawiam
7Masz

niestety przez studia nie mam czasu :|
spora czesc opisu (wstep :mrgreen: ) jest juz napisana. brak checi do upozadkowania reszty zdjec i odpowiedniego ich poukladania.
teraz na szybkiego policzylem zdjecia i jest ich prawie dokladnie 400!! i to tylko z budowy MITE :???:

Powrót