• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

TVM Acoustics - gdzie kupic?

Reakcji
0
Po pierwsze witam wszystkich. To moj pierwszy post choc tu od lat przesiaduje. Wiec jak w temacie gdzie moge zakupic ajtemsy z TVMu? Wojek gugl nie pomogl a w tym roku widze nikt juz ich nie sprzdaje. Dziekuje

Nie na temat...
Pytanie po co? Na pierwszą konstrukcję SCXy są ok, mam 14SCX i w tej cenie fabrycznie nowego i dobrze grającego głośnika się łatwo nie dostanie.

No chyba że sprecyzowałbyś do czego konkretnie i jaki model, może nawet nie będzie trzeba szukać przetworników, bo na TVM było kilka starych kolumn.
Mam jedne na czymś co wygląda jak ARN188, jakością nie powalają, ale w porównaniu do "plastikowego badziewia" są dobre.

Chcialem wykonac projekt monitorow w wiekszosci oparty na projekcie znalezionym na forum (arn 150 + arv). Badz co badz juz niewazne, szkoda. Dziekuje

Widzialem juz ten projekt, przygladne mu sie dokladniej.
Obecnie uzywam do odsluchu tannoye mx2 + ca azur 740a i chcialbym to zastapic monitorami z duzym naciskiem na impuls, mocny kick bo tego mi w mx-ach brakuje.
Jeszcze raz dziekuje, a i moze zaloze osobny watek dla lepszego naswietlenia sprawy

No to TVM napewno lepszy nie będzie od tego co masz. Basu z TVM-ów zawsze było sporo ale raczej nie był to kick bas.

Powrót