• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

TVN - jak odbierać

Reakcji
0
Witam wszystkich
Czy mozna odbierac TVN na Sat analogowej?
Pytam bo specjalnie do tego celu licytuje tani, prosty tuner na allegro. Do końca licytacji tylko 4 godz. a ja nie wiem czy jest sens go kupować.
Prosze o szybkie odpowiedzi.
Pozdrawiam

Można, a przynajmniej jeszcze do niedawna mozna było z Hot Birda, nie sądzę żeby coś się zmieniło. Ale musisz mieć sporą antene bo TVN ma bardzo słaby sygnał, u mnie na antenie 130cm obraz był troszke "zaśnieżony". Ceny uzywanych tunerów analogowych są tak niskie że nie ma ryzyka, jak coś nie wyjdzie zawsze mozna wykorzystać obudowe z tunera do jakiegoś wzmaka DIY np.

szwagier odbierał z 90 cm i było ok
Nie wiedziałem natomiast czy jeszcze nadaja na analogu.
dzieki

TVN nadaje na analogu, 90cm zupełnie starczy (im dalej na wschód mieszkasz tym większa musi być antena. Ale po analogu macze np są kodowane.

Rozrywka i filmy nie są kodowane na analogu. Na cyfrowym FTA pokodowali całą paczke TVN - debile!

pewnie ze mozna u mnie na talerzu 60cm zbiera idealnie gorzej jak jakas burza wiekszy deszcz ale tak jest spox, i na tym samym talezu idzie tez dvb :]

MoJojojo napisał:
pewnie ze mozna u mnie na talerzu 60cm zbiera idealnie gorzej jak jakas burza wiekszy deszcz ale tak jest spox, i na tym samym talezu idzie tez dvb :]

Odbierasz TVN z tunera cyfrowego, czy analogowego?

tzn ja mam tuner DVB w kompie no i oczywiscie tutaj to jest prostrze wiecej mozna obejrzec jak na stacionarnym ;)

Aha, mi chodzi o tuner normalny to TV. Może mi ktoś podać parametry jakie trzeba podać do znalezienia TVN na FTA?

Powrót