• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tweetery w słupkach

panowie, robie obecnie slupki przy uzyciu zywicy firmy BOLL

NIE POLECAM tej zywicy, poniewaz schnie bardzo dlugo i dlugo jest miekka...

tak wiec jezeli zalezy wam na czasie to kupcie zywice NOVOL lub APP (chociaz tej nie testowalem jeszcze)

Somac, Wiem że tez zapach może zadziałać pozytywnie na twój uśmiech :-) ale lepiej go unikaj.

to sie mija z DIY! :p

co zrobic taki life :P ale zawsze mozna sie pochwalić . DIY bylo tutaj zeby kierunki byly poprawne zanim slupki powstaly :

POzniej kupilem wszystko co potrzebne zeby to zrobic ale w bloku z małym dzieckiem troche kiepsko to wygladało i jeszcze z DIY jezdzilem z rok zanim w koncu podjechałem do kumpla zeby mi to szybko ogarnał :D

Załączniki

• IMG_3861.JPG
    IMG_3861.JPG
    71.7 KB · Wyświetleń: 0
Przepraszam że odświeżam temat ale wydaje mi się że zawarty w nim poradnik na to zasługuje ;)

A problem mam w tym że mam morele ale tam tweeter wygląda nie tak jak tam miał Paweł bo nie mam ramki (ten kółnieżyk) jest sam poprostu i nie wiem jak to zrobić.
ta jajowata ramka odpada bo jest za duża itd
da się takie coś kupić?

a gdzie albo u kogo dostane takie pierścienie z mdf'u? bo samemu nie mam możliwości zrobić
chyba że można by materiał wprowadzić aż do pierścienia i wtedy wepchnąć na wcisk głośnik ??

Co myślicie ?

jaka ma srednice twoj tweeter?
Jak ok 50mm to idealnie pasuje kibel rura
obetniesz ile ci pasuje i wkomponujesz tweeter na klej od tylu

to bede musiał jajowate pierścienie mieć , kto by mi takie zrobił za $

Powrót