• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tworzenie mojego pierwszego projektu

Reakcji
0
Zdecydowałem się na budowę moich pierwszych głośników. Na przetworniki wybrałem

2x STX 17/80/8
1x ARV-104-04/8

Teraz pojawia się problem z obudową. Program albo coś mi szwankuje albo... nie wiem co ale nie chce podać mi wymiarów. MOże ktos mi w tym pomóc?? Oczywiście obudowa vanted.

Wstępnie obliczyłem, ze przetworniki mnie wyjda ok 250zł.
Płyty juz mam, a stolarkę mam na miejscu.
Zwrotki w czasem dorobię.

Była już podobna konstrukcja.
Ale tak czy inaczej zrezygnuj z tych głośników i kup w +-podobnej cenie w170s i sc10n.

Takero dobshe mowisz :)
poczekaj, zainwestuj w w170sc i sc10n cena moze troche byc wieksza ale za to radosc z grania rowniez :) sam mam u siebie visatony i wiem co potrafi ta 170:)
w greltonie jak ladnie sie usmiechniesz dadza Ci jakis upust. pomysl nad tym :)

Czyli obydowa o litrażu ok 32 L będize w sam raz ? Tka obliczyłem programem i wtedy buda bedzie miała wymiary 940x20x24. A b-r dać 70x130 ?

Muszę się zastanowić nad tymi visatonami. W sumie lepiej dorzucic kilka groszy aby uzyskać spore efekty :grin:

Powrót