Udostępniłem na tym forum dwa gotowe, opisane całościowo projekty. Pierwszy z nich, na droższych AWXach nie doczekał się jeszcze realizacji. Drugi na FGXach może się doczeka.
Nie dość że są dostępne Twoje projekty w całości, innych userów również, to jeszcze jest
masa projektów w temacie "gotowe projekty zwrotnic głośnikowych".
Ale nie, niektórzy chcą jeszcze więcej, na innych głośnikach, lepszych, a jak nie dasz to zarzucą że z forum rodzi się komercjalizacja.
Moim zdaniem, koledzy powoli się gubicie w tym wszystkim, zapominacie o sensie tego wszystkiego.
Co to w ogóle za tekst i do kogo? do tych którzy są tu już kilka lat i dla nich zmieniły się priorytety jak i całe życie osobiste? czy do tych którzy są tu nowi, i zamiast się uczyć (tak jak ci starsi którzy mają wiedzę) to żądają wszystkiego podanego na tacy?
Przydałoby się, by wielcy konstruktorzy z tego forum znów wrócili do korzeni i próbowali wyjść do ludzi dając im coś z czego mogą skorzystać - tak tak, Tonsile, Tesle, STXy, i inne tanie i "dobre" głośniki.
człowieku, tego jest cała masa na forum
A może niektórzy nie widzą tego tematu o zwrotnicach?
Moim zdaniem jednak widzą, tylko olewają te projekty, mają je głęboko w poważaniu, bo przecież STX wypuścił nową serię tanich i dobrych głośników...
...no i jest jeszcze taki "koleś" który robi zwrotnice za darmo i wystawia na forum, to ja usiądę na du... i poczekam aż je zrobi i pokaże na forum.
Może ja chcę, żeby moje kolumny R3 BLACK były jedynymi R3 na świecie? Żeby ktos kto wpadnie i posłucha sie spytał,"stary jak ty to zrobiłeś" ? Dla mnie to jest często clue DIY, zrobienie czegoś customowego, wyłącznie dla siebie. Czy chłopaki z OCC budowali 2 jednakowe motocykle? Nie bo to jest nudne, bo ten pierwszy traci na pewnej wartości, unikalności jak sie pokazują kolejne kopie. Ja działam na podobnej zasadzie, lubie 1 egzemplażowe projekty...
Dokładnie, i wiele osób już tak robi, czy trafia to do waszych głów?
I Wy, roszczeniowcy, również tak będziecie robić po 15-stu latach zabawy w DIY... tylko jak na razie teraz tego nie rozumiecie.
Niektórzy starsi zapomnieli jaki jest sens forum?
No chyba kuźwa odwrotnie!!!