• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

układ drgający GT51 ktokolwiek widział ktokolwiek wie

Reakcji
0
czy widział ktoś jakiś głośnik tonsila na tej kopułce albo ewentualnie GT65?? czy ktoś wie do czego zostały one stworzone?? poszukuje wszelkich informacji na ten temat - przyda mi się dosłownie wszystko.... (żeby samemu sprawdzić na co je stać musiał bym zainwestować kilkaset zł a niechce tego robić w ciemno.....)

tu mozna zobaczyć jak to wygląda

http://www.umifon.pl/uklady.html

To raczej nie jest do home audio. Miałem kiedyś taką dużą pomarańczową tubę megafonową, w niej była dosyć duża cewka (średnica nawijania na oko jakieś 5-6 cm), a cała membranka była wykonana właśnie ze sztywnego laminatu. To chyba główne zastosowanie tych cewek - sprzęt estradowy, megafony itp.

moze sie myle ale podobne ustrojstwo siedzi w nieprodukowanym chyba juz GDMT18-38/1800 czy jakis tak tubowy sredniotonowy estradowy jeszcze czasem sa po gieldach do kupienia nie rewelacja moc tez nie za duza montowali to w takim smiesznym zestawie ktory grał byle jak tylko glosno

tyle to ja tez wiem ma ktos moze numery RE z lat 93-2000 tam byl gdzies ten glosnik i jego wykres charakterytyki bo ten nie bardzo mi sie widzi ......

a wlasnie tak jak ktos mowil podobne kopuly siedza w megafonach i innych podobnych ustrojach

Powrót