• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

UniAmp 150 czy Holton 200? Kilka pytań

Reakcji
0
Witam w związku w tym że kończę mój subwoofer chciałbym zacząć robić następne diy. Jestem początkujący i mam zamiar zrobić wzmacniacz i tu mam problem czy zacząć robić UniAmp 150 czy może Holton 200? Tylko co do holtona mam wątpliwości bo nie wiem czy to http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/990/08/13/990081309 jest cały wzmacniacz czy tylko jego część, bo na jednym z projektów widziałem go bardziej rozbudowanego.

to co w linku to tylko jedna końcówka mocy... Do stereo potrzeba 2 takie, zasilacz i trafo... Uniampa jak zbudujesz to masz wszystko na jednej płytce, wystarczy trafo podpiąć... A to z tego zdjęcia to jakiś partacz robił chyba...

Czytałem więcej pochlebnych opinii nt. Uni aniżeli Holtona. Sam kończę budowę Uni choć brak czasu wciąż nie pozwala na finał i mogę powiedzieć, że to jeden z lepiej przemyslanych układów jakie do tej pory robiłem.

Dzięki za odpowiedź, ale jeszcze pytanko bo mam okazje kupić Fisher CA-869 za 170 zł, czy warto kupić go czy lepiej składac UNI ?

To już wybór należy do Ciebie. Jeśli nie potrafisz sprawnie lutować i nie znasz podstaw elektroniki to radzę zainteresować się "gotowcem". Uniamp to naprawdę dobry wzmacniacz, ale wymaga sporo wprawy w lutowaniu - punkty lutownicze się umieszczone jeden obok drugiego i nie trudno o przypadkowe zwarcie. Jednakże po złożeniu Uniampa i odpaleniu satysfakcja jest znacznie większa niż z posiadania markowego wzmacniacza

Powrót