Matys1990 mógłbyś zrobić zdjęcie całego układu od strony elementów?[wygasnie]
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To widać heheMatys1990 napisał:Ja lutuje zwykla lutownica kolbowa 40w za 10zl![]()
tak szybko?!sprawdz tranzystory mocy i sterujace;sprawdz czy poprawnie zamontowałeś elmenty odpowiedzialne za regulacj ę pradu spoczynkowego,czy lutując rezystory emiterowe nie zrobiłeś gdzieś zwarcia.O ile dobrze pamiętam jakiś czas temu irek pisał co odłaczyć aby sprawdzac /uruchamiać bez układów zabezpieczajacych.W przypadku problemów z uruchomieniem uni są one dodatkową zmora.Bez nich mozna proces uruchomienia przeprowadzać najpierw bez tranzystorów mocy i po jednym kanale a nie wszystko jednoczesnie.Co by nie pisac coś skonociłeś :wink:Matys1990 napisał:ehh poddaje sie pomalu
Reszta nogi rezystora albo innego elementu świetnie się do tego nadajedavitxx napisał:2. Z czego robicie zworki? Może być miedziany drut?
tu http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4763816&gr_id=67258davitxx napisał:4. Gdzie dostanę elektrolity 10.000uF takich firm jak elna, nichicon czy nippon w Łodzi lub internecie?
Jeśli chodzi o C13 to wszystko jedno.davitxx napisał:1. Tak, że można? Czy tak, że lepiej elektrolit?
davitxx napisał/a
2. Z czego robicie zworki? Może być miedziany drut?
Reszta nogi rezystora albo innego elementu świetnie się do tego nadaje
raven1985 napisał:Czy któreś konkretne elementy można zastosować lepszej jakości w celu poprawienia brzmienia/parametrów?
to nie ja napisałemmisiek88 napisał:raven1985 napisał/a
Czy któreś konkretne elementy można zastosować lepszej jakości w celu poprawienia brzmienia/parametrów?
mozna ale roznicy na ucho i tak raczej nie uslyszysz montuj tak jak masz na spisie nie kombinuj nic
Pisałem kilka postów wyżej.davitxx napisał:Czy któreś konkretne elementy można zastosować lepszej jakości w celu poprawienia brzmienia/parametrów?
davitxx napisał:Tam gdzie są te małe zworki nie płynie chyba zbyt duży prąd?
davitxx napisał:Czy któreś konkretne elementy można zastosować lepszej jakości w celu poprawienia brzmienia/parametrów?