• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Pawel S., spokojnie...
Wszystko w swoim czasie - narazie odbywają się testy i niewykluczone że będą wprowadzane modyfikacje i eliminowane błędy.

Jak tam sesja chlopaki ?
Bo ja juz w piatek koncze, w przyszly tygodniu moglibysmy sie wybrac na testy ;-)
Jezeli znajdzie sie obciązenie to jeszcze moglbym dorzucic wzmak estradowy 2x700W (dosc tani wiec chetnie bym sprawdzil jak tam jego realna moc;>)

bprzem, takiego mocnego wzmaka raczej nie pomierzymy jesli chodzi o moc , gdyz sztuczne obciazenie ( ktore btw imituje przebieg impedancji prawdziwego glosnika) wytrzymuje tylko 100 - 150W . oczywiscie z pozostalymi parametrami nie bedzie problemu.

co do terminow, to dopiero po rozpoczeciu nowego semestru bede mogl sie umowc z technikiem w laboratorium, czyli realny termin zaczynalby sie ok 1 marca . w czasie sesji nic sie nie da na moim wydziale zalatwic:/

irek, czy udostepnisz komus z ekipy z Wrocka swojego wzmaka do pomiarow?

Na razie jest tylu chetnych na wzmaka ze wszystkie plytki sa juz rozgospodarowane. Wiec nie wiem jak bedzie z wysylaniem wzmaka na pomiary czy testy. Jak nie bedzie problemow ze wzmakiem to udostepnie dokumenatcje i wtedy kazdy bedzie mogl zlozyc sam wzmaka i go sam testowac.

osobiscie nie gram na zadnym uniampie stereo, wszystko co zrobie idzie do ludzi na testy. Na razie wzmak maja trzy osoby i jak pozbede sie wszystkich prototypow to bedzie wiadomo czy uklad jest ok.

a ile ci jescze zostało ale gra to jakiś porządznie a i mam pytanie do ireka co lepsze ss300b czy symasym bo mam taki dylemat

zrob lepiej symasyma bo na schemacie ss300 konstruktor nawet nie umie dobrze wstawic potencjometru do regulacji pradu spoczynkowego. Z koncowkami na opampach sa zawsze klopoty.

W tej chwili sprawa sie przedluzyla ze wzgledu na brak miedzi w calej polsce. Przez co nie mam jeszcze transformatorow zasilajacych.

Dokumentacja na pewno bedzie wiec cierpliwosci.

nik156 zamiast prosić wpisz w google KSA100 albo elektor i masz prawie dokładnie to samo. Sam irek mówił że opierał się na konstrukcji Krell.

Nie opieralem sie na Krelu tylko napisalem ze ma taka sama topologie ukladowa. Takie uklady maja prawie wszystkie wzmaki car audio.

A miedzi zabraklo, producent nie wykonal mi traf a ja nie moglem wyslac wzmakow na testy do ludzi. Wiec czekam na trafa, potem wysle wzmaki i poczekam na uwagi. Jak jakies beda to zrobe poprawki no i bedzie gotowy sprawdzony projekt.
Na razie 4 wzmaki chodza u ludzi (mam nadzieje ze chodza).

Irku czekam z niecierpliwoscia na ten wzmak :D By chyba odmówie sobie symsym na zecz uniampa :D Pewnie zmiesiac trzeba bedzie poczekac na wzmak schema badz gotowe wzmaki;>

Powrót