Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
dla tego trafa te 5600uFwystarcza w zupełnosci (o ile napiecie pracy maja co najmniej35V-40V.IW4N napisał:Trafo będzie 2x24V, 250W
IW4N napisał:kondensatory Nippon 5600uF/42V wymontowane ze starego wzmacniacza Pioneer,
były tu:koziolaa napisał:Czy istnieje możliwość kupna gotowej płytki Uniampa? Może któryś z forumowiczów posiada jakąś do odsprzedania. Pozdrawiam.
jezeli to nie bedzie kondensator ceramiczny +-40% to moze byc 50VIW4N napisał:Witam ponownie. Mam pytanie do kolegów kompetentnych w temacie bardziej niż ja. Czy kondensatory C4, C11... mogą być na 50V ?
Do obudowy wzmacniacza najlepiej pociagnij sobie mase z wejscia(wejscia RCA-chinch)Chilihead napisał:Do czego i w którym punkcie podłączyć ekran przewodu
takChilihead napisał:Masa sygnałowa obu kanałów łączy się w regulatorze barwy
maxdila napisał:Nie wiem czy jest taka możliwość ale można by podobnie do uni stworzyć wersję monofoniczną
Ojojojoj masa powinna łączyć sie tylko w jedym punkcie! Inaczej powstaje petla masy.Masa sygnalowa laczy sie na wejsciach czincz i dalej w potku volume i jest wspolna w barwie, potem niejako rozdziela sie na dwa wejscia uniampa. Wejscia te sa podlaczone do masy zasilacza za pomoca rezystorow 10om i dobrze jak jeden z nich jest zwora.
Tylko skad?irek napisał:Zainteresowaniu juz od dawna maja schematy.