Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Najprawdopodobniej tak.tomek41 napisał:Witam. Można zamienić tranzystory 2SC4793/2SA1837 na 2SC4382/2SC1668?
Pozdrawiam
Irek nie udostepnia plikow z pcb do tej barwy z racji ze sam posiada "wiadro" tych plytej jak sam mi pisał,barwe szczerze polecam obecnie mam zmontowana wersje 6db, i jest duza ronica oczywiscie na plus dobrze podbija bas i wysokie,jak ktos odczuwa znaczny deficyt basu to polecam wersje 13dbamatorr napisał:Mam takie nietypowe pytanie. Czy posiada ktoś może wzór PCB do regulacji barwy ze strony Irka
DiscoLED napisał:czy dostępna jest dokumentacja do UniAmpa v.2?
DiscoLED napisał:A jaka to jest wersja UniAmpa z Twojej strony Irku? V2 czy V3?
http://www.fratu.pl/irek/?uniamp,55
tomek41 napisał:Witam.
Jaka mocą dysponował by UniAmp150 przy transformatorze:
120VA 2x26V
200VA 2x30V
W 8Ohm...
Pozdrawiam
Manstaff11 napisał:Stukanie przy wyłączaniu może być przyczyną przejścia iskry na wyłączniku sieciowym, od tego układ szybkiego wyłączania nie uchroni, można pozbyć się tego efektu dając kondensator przeciwzakłóceniowy na uzwojeniu pierwotnym transformatora. Co do włączania to do czasu naprawienia usterki radzę nie podłączać porządnych kolumn tylko głośnik testowy, bo skoro membrana się podnosi to pojawia się napięcie stałe na wyjściu przy włączaniu. A do naprawy radzę sprawdzić elementy zabezpieczenia wspólne dla obu kanałów, skoro zrobiłeś zwarcie na jednym a usterka pojawia się na obu (właściwie to nie napisałeś czy na obu kanałach otrzymujesz takie efekty).
Amper6 napisał:Nie napisałem, że zrobiłem zwarcie tylko że zmieniałem + i - głośnika podczas pracy wzmacniacza gdyż wydawało mi się, że gra w fazie
DiscoLED napisał:Nie rozumiem. To co, wzmacniacz ma grać w przeciwfazie? :shock:
irek napisał:DiscoLED napisał:Nie rozumiem. To co, wzmacniacz ma grać w przeciwfazie? :shock:
Raczej kolega odwrotnie podlaczyl kabelki a ze ma kiepskei zdolnosci manualne to przy okazji zrobil jakies zwarcie.
Zdaza sie ze ktos zrobi zwarcie wyjscia koncowki do obudowy (masy sygnalowej) a ta jest podlaczona do masy zasilania przez rezystory 10om, nia zadziala wtedy zabezpiezcenie bo prad ogranicza te rezystory jednak one sie pala i potem wystepuja takie dziwactwa ze stukami i napieciem stalym na wyjsciu.
Ze wzgledu na to ze coraz wiecej jest takich nieszczesnikow co ma problemy z podlaczaniem kabelkow to zalecam wstawienie zworki w miejsce R71. Wtedy zwarcia do obudowy sa bezpieczne.