• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Kiedyś przez nieuwagę zrobiłem zwarcie. Zaczął harczeć. U mnie z tego co pamiętam padła albo dioda zenera DZ1 albo tranzystor T17 w układzie zabezpieczeń i wzmacniacz nieprawidłowo się włączał. Mówię o mojej wersji V2

Ok, jednak nie doczekałem się na info zwrotne od irka w sprawie zabezpieczenia. Nie ma ktoś chociaż wprasowanki? Spróbuje sam coś podziałać. Albo sprawdzoną płytkę zabezpieczenia?

Dzięki za odzew, jak nikt inny się jeszcze nie odezwie to się będę musiał podszkolić (czytaj nauczyć) lutować smd :)

Dragon o ta pltyke ci chodzi?
0d578d62c39cea2edd19909a5101f9dd.jpg

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Ave !
Pomodlę się za Tego ,który odsprzeda PCB Uni...jakąkolwiek rewizję.
ps.oprócz modłów oczywiście trzos srebrników :)
Pozdrawiam .

@dragon i @Oskar wysłałem PW ale nie wiem czy doszło,bo w wysyłanych w profilu nie mam nic.

(...)Podlaczenia uniampa w gotowym wzmaku to nawet ja bym sie nie podjal. Przesledzenie prowadzenia mas i prawidlowe podlaczenie uniego to robota na wiele godzin i to dla zawodowca. Uniamp musi miec bezposrednio podlaczone trafo, dokladnie chodzi o napiecie zasilania koncowki jesli zasila ono jeszcze jakies uklady to masz problem.

Naprawdę to było by takie trudne ? Bo myślałem o wstawieniu tego wzmaka do swojego technics'a jako zasilanie na kolumny B odłączając fabryczne podłączenie.

(...)Odczulic zabezpiezcenie mozna zmniejszajac rezystory emiterowe do 0,2-0,18oma nie mniej niz 0,15oma.
W jednym z wcześniejszych postów (dokładnie w -> TYM <-) szanowny kolega pisał że można je zmniejszyć do 0,12ohm ostatecznie 0,1ohm

Pytanie dodatkowe do autora, czemu na wejściu sygnałowym masa puszczana jest na ujemną szynę zasilania a nie na masę ?

c7752c6118e8f91dbf7c94857fd8492f_1563832250.jpg

Powrót