• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Uniamp Pare szybkich pytań

Reakcji
0
Witam

Sorki za zaśmiecanie forum, ale już się pogubiłem czytając wątki o Uniampie :)

1 gdzie kupić kit może być do samodzielnego montażu, lub gotowy.
2 jaką moc uzyska przy 2x31v (jako monoblok)

Docelowo chce zbudować dwa monobloki w osobnych obudowach, Jako baza posłużą dwa Technicsy SA-313

Tak jak pisałem trafo daje 2x31v pobór z sieci 410W.

Z góry dzięki za odpowiedzi i wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Nie wiem jaka wersja będzie odpowiednia pod trafo jakie posiadam.

Aktualnie jest tylko jedna dostępna więc problem masz z głowy... Co do 2 uni pracujących w mostku to patrząc na Twoje pytania śmiem wątpić że dasz radę je samemu zmostkować - daruj sobie ten zabieg, zwykłe stereo Ci w zupełności styknie...

Co do kitów to ja się tym zajmowałem, a lista była/jest tu:
http://diyaudio.eu/showthread.php/12734-Zestaw-elementów-do-UNIampa-kto-chętny/page31

Dzięki za odpowiedz, problem w tym, że mam dwie obudowy, dlatego chciałem zrobić monobloki, ze zmostkowaniem myśle nie będzie problemu.

W tej chwili jestem zagranicą, za miesiąc bede w PL, wtedy będe działał.

Chyba, że polecacie jakąś inną sprawdzoną końcówke mono oczywiście na tranzystorach.

Pozdrawiam

Witam bardzo ciekawa konstrukcja, ale z tego co widze jeszcze w fazie projektowania, no chyba, że powstaną gotowe PCB jakoś nie mam czasu, ani siły na wytrawianie
Jaka faza projektowania? Układ jest przetestowany, nic tylko trawić pcb... Jak to jest problemem to wtedy sobie daruj ten projekt...

Witam ponownie

Nie chce zaczynać nowego tematu, ale wpadł mi w ręce Sharp 7700 oczywiście u upalonym STK znalazłem taką oto końcówke Link Wygląda obiecująco, może ktoś się spotkał z podobną konstrukcją na sankenach.

Pozdrawiam

Powrót