• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Usher 8955a - projektujemy obudowy :)

Pierwszy rząd....Spoko
A jakieś dodatkowe układy kształtujące charakterystykę czy elektryczna czesc głośników?

Poszukaj takie głośniki w gotowych konstrukcja w necie i zobacz jak były robione takie głośniki
Zawsze jakaś podpowiedz

też stałem się szczęśliwym posiadaczem parki usherów 8955A :) zanabyte od jednego z forumowiczów ;)
w planach 3drogi z Hds'em na górze - pytanie do Was - co radzicie na środek? tak żeby dźwiękiem i wyglądem się wpasowały jak najlepiej do całości

projekt raczej długoterminowy ale temat obudowy też mam do przemyślenia - postaram się jakoś sprawdzić 2 polecane koncepcje czyli 30l oz i 50l br

Najlepiej 8948A ale ciężko go będzie dostać. Może małe satori M13 ?

uderz w stół a były właściciel się odezwie;)

na chwilę obecną też myślę o tym satori, chciałem poznać opinie bardziej doświadczonych w tej materii czy jest jakaś sensowna alternatywa dla tego głośnika bo koszt parki to dla mnie max. budżetowy na średniotonówki.

ogólnie średniaki 13-15cm chciałbym brać tylko pod uwagę dlatego usher 8948a odpada

SEAS U16RCY/P (H1520-08),nie wiem tylko czy da się go sensownie połączyć z hds-em i usher-em?Zastanawiam się dlaczego jest tak mało konstrukcji na tym głośniku? w tym przedziale cenowym jest rewelacyjny:)

Może ktoś zmienił koncepcje i mu zbywa para ? Chętnie odkupię.
AC 130 MK2 to też dobry tani średniak.

Odgrzeję trochę kotleta :lol:
Jak Koledzy oceniają granie Ushera 8955a w różnych objętościach closed i BR?
Znam propozycję Branży - 20-23l closed,
Chwostek - ok. 32,5 l na szt. closed.
Obliczenia dla Qtc =0,7 wskazują objętość 34,3 l/szt.
A jak kształtują się Wasze doświadczenia z BR?
Słuchałem tego głośnika w objętości ok. 50l BR i miałem wrażenie, że był nieco spowolniony?
Ktoś aplikował go w mniejszych budach?

A co mówi winisd? Masz już te głośniki? Jak tak to pomierzyć im parametry ts artą i wpisz do winisd. Wszystkiego się dowiesz jak na tacy :) .

Oskar29 to w ilu litrach aplikowałeś te głośniki i jakie masz z nimi doświadczenia z eksploatacji, a nie symulacji?

Ostatnia edycja:
Powrót