Pawel S. napisał:
adam_16_ ...w mostku... natomiast jak podasz sygnal tylko na jeden kanal (tak jak Ty) to bedzie gralo tak samo jak jeden kanal...
A ostatnio miałem wzmacniacz Sony i w mostku wysytarczyło jak podałem sygnał mono (tylko na jeden kanał) i wszystko było ok, grał poprawnie w mostku, czyli dużo głośniej niż na kanał. Chyba że o coś innego Ci chodziło z tym sygnałem? Albo może inna konstrukcja wzmacniacza? Już sam nie wiem jak to jest. :neutral: Narazie zjem śniadanie i bede sprawdzał miernikiem :mrgreen: Dzięki chłopaki za odp i prosze o dalszą pomoc
[ Dodano: 2007-01-28, 14:59 ]
Już jestem coraz bliżej

Znalazłem urwaną nóżke jednego rezystora, przylutowałem i teraz grają dwa kanały

Ale niestety nie jest do końca tak idealnie... Występują takie objawy:
-podaje sygnał na lewe wejscie (na prawe nie podaje) gra elegancko lewy kanał. Następnie odpinam sygnał z lewego wejscia i wpinam na prawe wejscie- w tym wypadku graja obydwa kanały (a powinien grać przezież tylko prawy kanał)

grają troszke ciszej niz powinny grać i bez basu, wiecej w nich jest śrenich i wysokich i praktycznie wogole niskich tonów

. Wydaje mi się że na drodze sygnałowej musi być gdzieś zwarcie, albo jakiś rezystor albo kondensator poszedł...
- teraz inna sytuacja: podaje sygnał na lewe wejscie i na prawe jednocześnie: Przystawiam ucho do lewej kolumny jest spoko, wszytsko wporzadku. Przystawiam ucho do prawej kolumny, tez gra, ale wysokimi i srednimi tonami

Prosze Was o pomoc i z góry dziękuje :
[ Dodano: 2007-01-28, 15:11 ]
Teraz dokładnie się wsłuchałem i słysze że z tego prawego kanału lecą tylko tak jak pisałem wysokie i średnie tony, ale na dodatek jeszcze jak leci piosenka, to tak jakoś dziwnie, nie wiem jak to opisać ale tak jakby co drugie słowo piosenkarza, poprostu nie leci wszystko to co jest w piosence... dziwna sprawa... ten kanał na dodatek gra ciszej od lewgo-sprawnego... Prosze o pomoc