• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Uszkodzone Blaupunkty.. widział to już ktoś?

no to bedzie wyzwanie.. my kontra wy :P

ja mowie ze dam rade go zrobic za mniej niz 50zł.. bo potencjometry kupie zwykle liniowe, u mnie w sklepie sa ponizej 5zł/szt ... czyli 15zł potki.. diody- zasoby własne, cyna, kleje, lutownica, kabelki - tak samo... jedynie jeszcze ten przelacznik, ale nie powiedziane ze sie poprostu zewrze tak jak ma byc i bedzie gral z odcieciem do 130Hz...

jezeli nie bedzie zonka w przetwornicy to nawet wymiana jakiegos kondensatora bedzie groszową sprawą...

ja mowie ze zamkne sie w 100zł za dzialajacy wzmacniacz [oczywiscie z tym "zlomem" jak wy to nazywanie, juz w cenie]

zobaczymy :P

Już wolę chyba jakąś używkę w tej cenie kupić :)
BTW po tym co przeczytałem na elektrodzie troszkę się napaliłem
na jakiegoś 4 kanałowca :)
no ale za ponad 100zł to głupio zonka trafić ...

jakie kontra?
ja mówie tylko że takie zgrzebane to nie bedzie grac jak oryginał..
a jak ktoś lubi grzebać..
to niech grzebie ;)

No dziś wzmaki doszly, wlasnie z digitalem odpalamy jednego :)! Ogólnie stan b.dobry jedynie zlacza sa popekane a pcb calutkie:)) Fotki pozniej bo cos imageshack niechce wstawic fotek.

Hahaha... działają 2 bez żadnej ingerencji, tylko musimy wlutowac zlacza rca :P

No to jestem pod wrażeniem :D
Może czytają nasze forum i dali dwa lepsze aby handel nakręcić :D

ja juz siedze w domu z nimi i wlutowuje RCA ;] jak skoncze to dam znac jak to gra ;]

Jejku, myślałem, że będzie gorzej skąplikowany w środku. A tu płytka jednostronna, nawet w razie pęknięcia da się naprawić.... może i ja coś pomyślę.

ehh...
coś mi się zdaje że macie wyjątkowego farta i że jak ja zamówie to lipa będzie :)
ale może dogadaliście się z gościem że jak sprzeda Wam jakieś w lepszym stanie to reklame zrobicie ;)

panowie.. jestem w glebokim szoku....

teraz, godz 23.. wzmak ruszyl od kopa

mojego stx'a 22 poprostu miazdzy... wszystkie funkcje dzialaja.. odciecia, mostek, bypassy itd... 100% sprawnosci :P

jestem pod wrazeniem :P

ale może dogadaliście się z gościem że jak sprzeda Wam jakieś w lepszym stanie to reklame zrobicie ;)
Tego typu teksty prosze zostawić dla siebie! Po co niby bysmy mieli kłamać ?
Z reszta jak nie wierzysz to twoja sprawa ;)

A moglbys to podalczyc pod normalne glosniki i napisac jak gra?
Bo zastanawiam sie czy nie wziac tego jako naped dla gl frontowych, sub mi raczej nie potrzebny.

pozdrawiam
przem

bprzem, spoko.. ale nie dzis bo mnie matka zabije

[ Dodano: 2006-02-01, 23:15 ]
aha.. no podsumowujac ... nie wydalem ani zlotowki wiecej na ten wzmak zeby go odpalic... tylko godzina pracy z lutownica w reku... rca i poprawianie zimnych lutow...

no no;)
Tylko ja mowie o glosnikach w samochodzie, nie normalnych - domowych ;)
chociaz... jak bedzie w domu dobrze to w samochodzie tymbardziej ;>

[ Dodano: 2006-02-01, 23:47 ]
a moglbys jeszcez napisac ile za przesylke zaplaciles?
Bo mi ten koles napisal ze 20zl kosztuje - to prawda?

pewnie o to zebys dostal takiego w podobnym stanie :)

Ogladajac fotki flakow blaupunkta to stwierdzam ze jakosc wykoniania i elementow chowa sie do mojego monacora 225w - tego za okolo 200zl, gdzie przetwornica jest w ogole na 4 x irfz 44N, od razu widac po jakosci ze to taka masowka ten blaupunkt :]

vip, omg , buźka ";)" - taka z przymróżeniem oka - wiesz co ona znaczy ?:D
Pozatym ja na Ciebie nie krzyczę wię Ty też nie krzycz na mnie :)
digital, wychodzi że sprzedawca jest kretynem :)
mógłby choć sprawdzić i mieć 2 razy tyle za wzmaka :D
Ale musze powiedzieć że mieliście farta bo jak lookalem na foty to mało ktory wzmak tak wygląda jak ten z fot :D
Ja na szczęście wzmaka do wozu już mam i nie muszę na szczęście liczyć :)

nie mowie ze monacor to hi end, ale przy podobnej cenie tych wzmakow to bym sie nie zastanawial, jakosc wykonania o wiele wyzsza no i moc wieksza

fotka wnetrza monacora ,tyle ze tego 750w - umberta, zaczerpnieta z audiomanii :)

Powrót