• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Uszkodzony glosnik

Reakcji
0
Witam kupiłem głośnik yakuza 12 podczas transportu kurierskiego odleciał magnes a od magnesu nadbiegunnik i teraz tak wszystko oczyściłem ze starego kleju i skleiłem nadbiegunnik z magnesem dwuskładnikowym epoksydowym ustawiając wszystko sówmiarką moje pytanie brzmi czy musi być wszystko ustawione co do setki mm czy odchył w granicach max 0.2mm robi różnicę ?

Ostatnia edycja:
Witam mam jeszcze jedno ważne pytanie oderwałem kopułkę przeciwpyłowa z głośnika żeby mieć jak wycentrować cewkę bez odrywania zawieszen(choć się nie udało i musiałem to zrobić innym sposobem)moje pytanie brzmi gdzie kupić kopułkę wklęsłą prawie płaską o średnicy 13cm nigdzie nie mogę takiej znaleźć ,są takie ale wypukłe a jak taką odwrócę oprze mi się o cewkę bo ma za duże wybrzuszenie czy mogę ją sam zrobić z tektury ?

Powrót