• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Utwory z dobrą stopą, pilnie poszukiwane.

Reakcji
0
Tak jak obwieszcza temat szukam utworków z dobrą, mocno zaznaczoną stopą tak aby można było dobrze przetestować suba. Preferowałbym aby to były utworki bardziej aktualne niż hity lat 80 :) Z góry dzięki.

A mógłbyś podać jakieś konkretne tytuły? Bo nie moge znaleść nic konkretnego.

Ps. Pozdrawiam forumowicza z Międzyrzecza ;)

A faktycznie-witam ziomka-nie zauważyłem.

Wydaje mi się że jego twórczość jak niewiele innych przetestuje sprzęt-bo i w niej orkiestra symfoniczna (miał taki skład w zespole) i pozostałe instrumenty, chórki itp.

Never Never Gonna Up
Love Will Find Us
If You Know, Won't You Tell Me
Just the Way You Are

The Message is Love - w tym są również chórki i kobiecy wokal (co nie znaczy że w innych nie-ale to przykład).

Odpal cooledita, wygeneruj sobie ton o częstotliwości 20 Hz i jedziesz :) Tylko uważaj aby nie zjarać głośnika.

tomek1lol napisał:
Dobre są także utwory DJ Magic Mike
Nie obraź się, ale jego utwory kompletnie nie dotyczą tematu.
Tu nie chodzi o test jak nisko potrafi zagrać głośnik, tylko jak szybko potrafi odtworzyć porządną stopę.

Polecam także takie utwory jak:
Mettalica - Nothing Else Matters i Whiskey in the Jar
Akurat - Fantasmagorie, Balet
Ira - Walcz, Ikar, Parę chwil, Venus
Cutting Crew - (I just) died in your arms
Hey - Jeśli Łaska
John Lee Hooker i Santana - Chillout - stopa może nie jest szybka, ale świetnie wybrzmiewa, a piosenka też jest warta odsłuchu.
Cała Góra Barwinków - 24 godziny
Mr. Zoob - Mój jest ten kawałek podłogi
Perfect - Taki jestem
Toto - Hold the line

A ja polecam kawałki grupy Vader. W niektórych utworach jest piekielnie szybka stopka :smile:

O, kontrabasik też brzmi bardzo pozytywnie. Ogólnie sporo ciekawych kawałeczków panowie, dawajcie jeszcze przyda sie dla potomnych ;)
Oczywiście utwory typu bas testy i inne sinusoidy odpadają, bo to jest dobre do testowania głośników typu jbl :P (bez obrazy dla użytkowników)

hmm jeszcze pink floyd - the wall (cd1) jest też troche fajnych kawałków z dobrą stopą i naprawde ciekawą gitarą basową
a jeżeli nikomu nie będzie przeszkadzać to hmmm behemoth - the apostasy :twisted:

ps jakby co to zagadaj do mnie na pw albo gg to może uda się coś załatwić z tych kawałków w w miare dobrej jakości :roll: :wink:

Bloc Party - "Hunting for Witches"
Vanilla Sky - "Umbrella" (cover z repertuaru Rihanny)

Jest szybko i bardzo miło :)

Powrót