• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

UWAGA!!! Nie kupujcie kabli na audiomanii!!!

• Autor wątku Autor wątku buc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

buc

Reakcji
0
Witam
Chialbym sie podzielic swoimi doswiadczeniami z tymi kablami:

http://audio-sklep.pl/produkt.php?id_prod=380

http://audio-sklep.pl/produkt.php?id_prod=382

Na pierwszy rzut oka wszystko bylo w porzadku, zamontowalem zwrotnice i zamontowalem je w kolumnie, jednak jak zaczalem je lutowac do glosnikow okazalo sie ze przyklejaja sie do magnesow... od razu uswiadomilem sobie ze sa one z zelaza i tylko pomiedzioane, wiem ze ten temat juz kiedys byl, ale muslalem ze w tak "dobrym" sklepie nie beda robic takich machlojek, wiec sie bardzo rozczarowalem, nie moglem juz wymienic tych kabli na inne bo zamknęłem juz obudowe i pomalowalem, wiec musza zostac takie jakie sa. Ale rozczilem kawalek kabla i do pojedynczych drucikow zblizylem magnes i wiekszosc drucikow sie przykleila, tylko kilka zostalo na stole. wiec zamiast miedzi beztlenowej dostale zwykly zlom, tak wiec pragne przestrzec wszystkich aby nie kupowali tych kabli i na zakupy chodzili z magnesem...
zamiast tego kabla "renomowanej" firmy lepiej kupic najtanszy kabeli np. alpharda ale chociaz z miedzi a nie ze zlomu.
Ps. Na moje telefony kierowane do tego sklepu nie bylo zadnej odpowiedzi...

buc, przecież Q tych kabli nie wytwarza..
sam mam takie kable, tylko ze kupowałem na wolumenie - i aż z ciekawości zaraz je sprawdzę..

edit :
mam tak samo, ale przyciągania są minimalne..

a to bardzo dziwne bo ja mialem takie kable (taniej i to na miejscu) i jakos czegos takiego nie zaobserwowalem
az z ciekawosci kaze jutro koledze to sprawdzic...

to kabel vois crafta wiec wszystko jest mozliwe...
w tej samej cenie mozna miec orgilanle kable janzena bardzo elastyczne i zbudowane z wielu cieniutkich drucikow, naprawde super kable!!
a jak szkoda kasy to cabletechu sa tez spoko.

wg. mnie połowa kabli "tanich" jest właśnie mieszanką ...sam nigdy nie wpadłem na taki test ...genialny!
Co jest jeszcze ważne w praktyce Ca to na przykład elastyczność przewodów.
Miałem w łapach grube kable które były bardzo miękkie z żelazem nie sadzę, żeby było wygodniej.

Ja właśnie kupiłem 10 metrów kabelka 2x1,5 mm, z miedzi...magnes w ogóle go nie łapie. A kosztował 2,4 za metr... ;)

Powrót