• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Uwaga!Pattex Moment zmienia nazwę

• Autor wątku Autor wątku Rfck
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
TO chyba już dawno bo już pare miechów temu kupowalem za 26 zł w Gdansku w Casto jeszcze pod nazwą Moment

No tak, od jakiegoś roku jest w takiej cenie. Teraz pewnie będzie jeszcze wyższa.

ja juz kupowalem classic. ale zastanawiam sie czy nim fornirowac bo duzo tego schodzi... :/ pol puszki na 5litrowe monitorki poszlo

klej ogolnie jest gesty za bardzo go rozcierac nie moglem bo tworzyly sie grodki, moze dlatego ze na powietrze przy sloncu i niewielkim wietrze to robilem..

dolphin123 napisał:
moze dlatego ze na powietrze przy sloncu i niewielkim wietrze to robilem..
dokladnie tak samo mi sie robilo jak robilem przed domem, problem sie zmniejszyl jak kleilem w wilgotnym zamknietym garazu gdzie klej nie wysychal tak szybko.

slipknot1989 napisał:
jakos strasznie duzo.. mi na 3 droogi stxa poszla niecala puszka.

To jesteś hardcorem ;p ja na podłogówki 100/20/30 cm wylałem 1,5 puszki

Dziś byłem w praktikerze to classic kosztował 24,99 a moment 26,00 ;P
Coś im sie chyba pomyliło ;-)

Mi też na duże podłogówki wychodzą prawie 2 puszki. Jedna wyszłaby gdyby smarować tylko fornir albo tylko obudowę.

Barthez napisał:
edna wyszłaby gdyby smarować tylko fornir albo tylko obudowę.
tylko pytanie czy bedzie to w tym wypadku prawidlowo trzymac... bylem ostatnio u stolarza, ktory pokazal mi skrzynki zamowione przez goscia- oklejal sam momentem i mu bable wyszly (jakas ciapa z kolesia) wiec zlecil stolarzowi oklejenie laminatem... ale niw wyglada to tak jak sie oforniruje...

Najprawdopodobniej nie będzie to dobrze trzymać, tak że nie ma co oszczędzać. Najgłupsze jest to, że klej czasami jest droższy od forniru :neutral: Dwie puszki Momenta ok. 50 zł a fornir mahoniowy 30 zł.

Powrót