• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Używany laptop do 800zł jak najsolidniejszy.

Reakcji
0
Witam tak jak w temacie , laptop będzie służył w 90% internet a 10% muzyka film i programy.
Czego oczekuje żeby był szybszy niż mój 8 letni DELL na Pentiumie III 700 i tak solidny(choć to pewnie nie możliwe)

Za wszelkie sugestie na co zwracać uwagę lub konkretne modele bardzo dziękuje.

Za 800 zł kupisz już całkiem ciekawy laptop do internetu .

Rozglądaj się za :
-DELL D610 (oferuje procesor Centrino 1,86,1GB RAM,40GB dysk,Nagrywarka DVD,grafika ati bodajże x300,dzwięk ,lan, usb,irda,com ,lpt, PCMCIA ,czyli wszystko co potrzebne)
Kupisz go za około 750-800 zł ,powinien także w tej cenie mieć oryginalny system wraz z licencją)
-IBM R52 (z tego co pamiętam parametry podobne)
Kupisz za około 800 zł.

Oby dwa laptopy są "niezniszczalne" , bardzo porządne,masywne,w każdym razie BARDZO POLECAM.
Na pewno będą lepsze od Twojego :P

popieram poprzednika..... delli troche przewinelo sie przez moje rece i serie latitude mozna polecic z czystym sumieniem ;p

a ibm tak szczerze to "R-ki" bym nie polecał tylko z drugiej strony nie wiem czy na "T" ci wystarczy kaski

z mojego osobistego doswiadczenie to z czystym sumieniem moge jeszcze polecic
F-S ale tylko seria Lifebook (miałem serię S) ....to sa tez super sprzety na dodatek super przemyslane rozmieszczenie różnych zlaczy albo np takie cos jak pobieranie powietrza do chlodzenia (tył obudowy a nie z pod spodu jak w 80% sprzetu, wbrew pozorom to wazny "detal" :D)

Wiem że DELLE to konkretne sprzęty bo też mam latitude c600 i to naprawdę jest super wytrzymały lecz parametry ma za słabe.
IBM oglądałem są dość drogie ale też solidne, a co z Toshibą , lenowo , i Asusami

bawolek napisał:
Rozglądaj się za :
-DELL D610 (...)
-IBM R52 (...)
Oby dwa laptopy są "niezniszczalne"

To chyba jakiś żart :D R52 jest trzeszczącym, plastikowym badziewiem, na pewno nie sprawia wrażenia solidnego. Przy C600 kolegi to ten jest dosłownie kruchy :)

D610 jest wykonany dużo lepiej, aczkolwiek trzeba uważać na górną pokrywę, każde mocniejsze w nią stuknięcie może zaowocować ciekawie wyglądającą, rozjaśnioną plamką na matrycy :) Ale to akurat przypadłość większości starszych delli...

Kolego toma085, tak solidnych maszyn, jak C600 za wiele nie powstało, ale seria T od IBM'a powinna Cię zadowolić. Tylko, że oczywiście konfiguracje jaką możesz mieć za 800 zł w innej marki notebooku, w IBMie serii T będzie kosztować zwykle ze dwie stówki drożej.

Szkoda ze nie napisales tego tematu predzej, ja sprzedalem za 800zl pare dni temu laptopa, COMPAQ presario v5000

Amd Turion 64bit 1.80Ghz, 1 GB RAMU, 100GB HDD.

Bardzo solidny laptop, solidna obudowa i swietne glosniki jak na laptopa, jeszcze nie spotkalem laptopa ktory by lepiej jakosciowo pogrywal :)
6a00f48ceb1256000300fad6b2dba80005-500pi

Overclocker napisał:
bawolek napisał:
Rozglądaj się za :
-DELL D610 (...)
-IBM R52 (...)
Oby dwa laptopy są "niezniszczalne"

To chyba jakiś żart :D R52 jest trzeszczącym, plastikowym badziewiem, na pewno nie sprawia wrażenia solidnego. Przy C600 kolegi to ten jest dosłownie kruchy :)

przeczytaj jeszcze raz co ja napisalem o serii R ...a potem wklejaj na pale cytaty ....bo jakos nie przypominam sobie zebym R-ki polecał :lol:

Tak bawolek kolega cytował moją wypowiedź.
Napisałem tak bo miałem pozytywne wspomnienia po tym modelu, może mialem dobry egzemplarz.

A jeżeli chodzi o "niezniszczalność" to specjalnie w cudzysłowie napisałem. Wiadomo wszystko da się zepsuć .

Polecam takze Fujitsu Siemens serii Lifebook ,aktualnie używam i też bardzo dobry jedyne zastrzeżenie to że jest troszkę ciężki

Toshiba L30- 10W.
Mam i polecam. Korzystam z niej tak jak Ty oczekujesz. NAprawde solidny sprzęt.

na allegro tego pełno.
Ja z pół roku temu za miesięczną 900 zapłaciłem 500zł i to naprawdę świetny lap,
używam go do wszystkiego, od netu po matlaba.

Powrót