chico napisał:
Acer extensa 5220(1gb ramu, Celeron M 2,13GHz, 120 gb dysk, grafa zintegrowana) za 998 zl(promocja w lokalnym MediaExpert) dostal do tego jeszcze mysz;- )
chico napisał:
Niestety jakosciowo w porownaniu do mojego HP Paviliona'a 6780ew nie wypada za dobrze ;/
tzn co ? bo mam swojego już prawie 2 lata i nie narzekam, jedyne co mi w nim nie pasuje to średnio udany produkt intela pt x3100, ale jest w większości tanich lapów...
Co do HP - nie pamiętam modelu, ale to ten który w promocji dostawało się gratis do nowych avensisów - mobo 3 razy wymieniane było... Dobrze że jeszcze na gwarze...
Może to jednak tylko przypadek, ale jak pokazuje praktyka takich przypadków coraz więcej się zdarza. Czemu ? Bo kiedyś lap miał służyć do pracy i być dobry, niezawodny, a teraz ma mieć kupę bajerów i zachęcać dzieciaków do kupowania lapów jako domowe kompy = ma być tani, a jeśli już nie najtańszy to koniecznie super malowana obudowa , pierdoły , pierdoły , podświetlana klawa itd.
Przykład - nowe asusy, miałem do czynienia z trzema i we wszystkich trzech jakość wykonania, spasowanie itd nie porównywalne do mojego acera...
A jeśli mowa o viście - jak dla mnie typowy system dla różowych nastolatek, jeśli mowa o poważnych zastosowaniach, wydajności , optymalizacji to 2008 i tyle.
Viśta na tyle przeładowana jest głupimi pierdołami że już naście razy znajome pytają mnie jak to jest że nie mogą się z żadną wifi połączyć ...