• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Używki czy zbudowac samemu ??

nie wiem teraz czy to na tym forum (bo drugi raz znaleść nie moge) czy gdzies indziej takie cos znalazłem.

czy tak skonstruowana konstrukcja gra poprawnie. Bo dość duży odstęp basu od reszty, ale mi sie podoba :D

Załączniki

• 468689_1_732.jpg
    468689_1_732.jpg
    47.7 KB · Wyświetleń: 0
Więc działa to zapewne tak że to 3way aktywny - średniobasowy i wysoki graja z jednego ampa, a basowe graja z drugiego ampa - wszystko zapewne aktywnie pędzone, wiec musi grać to dobrze. Jesteś gotów czegoś takiego? Zarówno wiedzowo jak i $$?

przeciez nie mowie zeby to 100% skopiowac bo pewnie musialbym kwotą $$.$$$ dysponować :(

ale skoro w miare cieżko (jak narazie) wymyślic coś na 2x25cm to moze na taki projekt łatwiej coś znaleść, z uzyciem 1x20 lub 25.

jesli niskotonowy jest odpowiednio nisko ciety to takie ustawienie jest jak najbardziej poprawne (mozna go tez w zaleznosci od upodoban dac na boczna scianke - tez bedzie dobrze)

Używki czy zbudowac?? -- ewentualna zmiana koncepcji :D

Używki czy zbudowac?? -- ewentualna zmiana koncepcji :D

Na jakich ciekawych podzespołach możnaby coś takiego zbudowac (ewentualnie aby z 1 basem) ??

Jaki rozstaw między wysokotonówka a średniakiem moznaby zastosować ??

Tak myslałem żeby (przy zastosowaniu kolcy i jakiegos 2cm granitu) górny rant średniaka był na wysokości ok 100cm. Wysokotonówka bylaby wtenczas conajmniej 5-7cm wyżej. Może tak być ??

Załączniki

• p1a22a_219.jpg
    p1a22a_219.jpg
    9.1 KB · Wyświetleń: 0
nom wiem, ale ta konstrukcja jest na 2 midach. Ja szukam jakies na 1 :) aha no i caly zestaw powinien miec 8Ohm, poniewaz wzmak nie przyjmuje mniej :(

Załączniki

• audioepilog_issa_175.jpg
    audioepilog_issa_175.jpg
    19.6 KB · Wyświetleń: 0
Dla mnie trochę za "ciężkie". Wygląd wyglądem, ale głośniki powinny być bardziej zbliżone do siebie - podstawowa zasada...

Powrót