• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

VFD czy PLED?

Reakcji
0
Witam,
przegladajac z nudow allegro natrafilem na aukcje z jakimis wyswietlaczami organicznymi. Na zdjeciach prezentuje sie znakomicie, cena atrakcyjna... Moze ktos go widzial "na zywo" i moze sie o nim wypowiedziec?

8162-xlg.jpg

Buduje wzmacniacz wysokiej jakosc i zastanawiam sie co lepiej by sie sprawowalo, wczesniej wspomniany PLED czy tez znane od lat wyswietlacze VFD. VFD troche mnie zniechecaja wysoka cena oraz widocznymi "kratkami" jak na ponizszym zdjeciu :(

VFDCU16025.jpg

PS. Orientujecie sie gdzie i ile by kosztowal "custom design" dla tych wyswietlaczy?

GROHU: Mi nie chodzi o LCD bo juz jednego mam ;) chce zeby wyswietlane znaki byly widoczne w ciemnosci a podswietlenie niezbyt mnie ciagnie :)

FREUDIANA: Drogi??? W porownaniu do VFD (ceny wg. sklepu Maritex) to on jest bardzo tani

Powrót