• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

vifa M18WO

Reakcji
0
Witam

Miał ktoś styczność z tym głośnikiem, założyłem wątek gdzyż chciałbym poznać opinie kogoś kto dobrze siędzi w głosnikach.
Z tego co zauważyłem to najlepiej go ciąć na granicy 2-2,2kHz, z tego co narazie słuchałem to 3 rząd się sprawdza najlepiej, 2 rząd w miarę dobrze ale średnica jakos nie chce się w pełni zgrać z wysokotonówką (duża różńica klasowa). będę wdzięczny za odpowiedzi.

To jest woofer pod 2,5drogi na dol. Kiepska ma srednice i potrzebujesz dobrej kopulki zeby nisko ciac woofer.

to wiem, że ma ze średnica coś ma, tragedii nie ma, ale słychać że jest słabsza niż na kopułce. kopułka w moim przypadku to morel supremo picollo, rozumiem, że 2khz to jeszcze za wysoko???

Powrót