Nie na temat...
jest w dziale elektronika caly temat o tym - odszukaj i tam mozemy pogadac wzmacniacz lezy juz ok roku | ![]() |
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jest w dziale elektronika caly temat o tym - odszukaj i tam mozemy pogadac wzmacniacz lezy juz ok roku | ![]() |
hmmm, nie mogę znaleźć.Żeby dyskusja była bardziej merytoryczna zamieściłem na stronie schemat układu.
http://dx-audio.pl/vintax-schemat.pdf
Dlaczego te kondensatory padną? Co dadzą te diody do masy w wypadku awarii?- po bezpiezcnikach powiiny być diody do masy inaczej jak przepali się jeden bezpiecznik to mogą ( i zwykle padają) paść główne kondensatory filtru zasilacza.
Ja się dziwie, dlaczego nie jest to standardem w każdym wzmacniaczu. A może ich stosowanie ma jakieś negatywne konsekwencje i dlatego niekórzy konstruktorzy celowo je pomijają?między wyjściem a zasilaniem powinny być diody oprowadzające energię z głośnika
Dlaczego te kondensatory padną? Co dadzą te diody do masy w wypadku awarii?
Ja się dziwie, dlaczego nie jest to standardem w każdym wzmacniaczu. A może ich stosowanie ma jakieś negatywne konsekwencje i dlatego niekórzy konstruktorzy celowo je pomijają?
Po 100zl to ja wam moge sprzedawac uruchomione koncowki 300W razem z radiatorem
Chodzi nam o łatwą dostępność i szybki czas realizacji.
Po 100zl to ja wam moge sprzedawac uruchomione koncowki 300W razem z radiatorem
A gdzie wam sie spieszy?
Panel do suba to prosta elektronika nie wiedziec czemu nikt jeszcze nic sensownego nie wymyslil.
http://www.reckhorn.com/ | ![]() |
Und? ![]() 259Euro za 200W 4 ohm z pełną regulacją i EQ? | ![]() |
Tak, o tą regulacje chodzi. Cena też ok jak na de. | ![]() |
Dziwne,bo gdy zamówiłem u ciebie koncówke 450W to czekałem 5 miesiecy i po tak długim czasie nie znaleś nawet przybliżonego terminu...Same koncowki to ja moge produkowac setkami
Dziwne,bo gdy zamówiłem u ciebie koncówke 450W to czekałem 5 miesiecy i po tak długim czasie nie znaleś nawet przybliżonego terminu...
no proszę.
Nie znam sekcji opartej o tranzystory T11 T12. Mateusz90, Irek lub raven możecie mi przybliżyć jego funkcję?
Oraz szeregowca R13 i C8 dołączonej do NFB.
Jest tam ewidentny blad w wartosci jednego rezystora a konsekwencja jest spalenie tranow od pierwszego wlaczenia!
Oraz szeregowca R13 i C8 dołączonej do NFB.