Opiszę moje wymagania może trochę bardziej szczegółowo, a więc kompletuję kino domowe. Do wyboru tych głośników przyczynił się fakt, że na przetwornikach tej samej firmy mam wykonane kolumny frontowe (2 x W 130 S 4 + SC 10N 8 ) i brzmi to naprawdę bobrze, wręcz koncertowo. Najwyższe partie dźwięków są szczegółowe i przyjemne dla ucha, średnie tony również zadawalające, nieco gorzej z basem, ale jest ok. Poza tym zestaw jest wspomagany subwooferem bazującym na tonsilu GDN 20/80/2. Brakuje mi jeszcze monitorów na tył pokoju i głośnika centralnego, ale nim zajmę się później. Całość ma pracować z amplitunerem panasonica SA-HE7 (toleruje zestawy o impedancji 6 - 16 ohm).
Po przeczytaniu Twojej ostatniej odpowiedzi, poszperałem trochę po forach w poszukiwaniu opinii o W 170 i faktycznie głośniczek wydaje się być taki sobie. Jak za taką cenę powinien trochę więcej oferować. Doszedłem do wniosku, że mogę wykonać jednak inny zestaw. Ale jeśli nie ten to jaki :?: Visatony może nie są jakąś rewelacją, ale akurat te które posiadam zaspakajają moje uszy. Jeśli mam wykonać inny zestaw to musiałoby być to coś równie dobrego. Tak sobie myślę, żeby na tył dać np. W 130 S 8 + vifa DX25 lub SC 10 N, co o tym sądzicie :?: Piszcie i doradzajcie. Z góry dzięki.