Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Średnica szerekopasmówki pewnie jest taka fajna bo jest czysta od basu
kto zamknął temat?
Myślałem o zrobieniu OB z 15`` głośnikiem i B200 tak jak to zrobił Visaton. Tylko boję się, że będę czuł niedosyt niskich częstotliwości.
Jednak sugerujesz bym zrobił klasyczne 3way, że dla mnie to będzie bezpieczniejsze. Napisałeś coś o 3way larsa223 na usherach.
Fakt, trochę się zirytowałem
Hehe dzięki, te kolumny i mi się podobały, mógłbym mieć je u siebie. Ta vifa mogłaby mieć tylko ciut lepszy bas no ale kto wie, może na średnicy by nie była już taka fajna | |
Średnica szerekopasmówki pewnie jest taka fajna bo jest czysta od basu![]()
i od wysokich tonów
Oooo to, to własnie.Jak lubi magie szerokopasmówki to po co ja psuć wielkim basem na dole?
Chcesz duzo basu nienagannej srednicy i przyjemnej góry to zrób 3way a nie pchaj sie w szerokopasmówki bo to nie przystoi
Pij ziołowe herbaty.Fakt, trochę się zirytowałem
Bóg ? :biggrin: Obawiam się że był to niezbadany i nie wyjaśniony przez naukę przypadek "klosed anoniumus" . | |
No i do tego byczka chciałbym zastosować głośniki Ushera T9950 i 8848P. Jednak czy ten średniak połączy się z 15 calowym głośnikiem? Jak nisko może pracować 8848? A może zastąpić go innym głośnikiem?
48 możesz stosować od samego dołu
zgra się spokojnie z 15"
ja zadam pytanie: po co?
Co Miałeś na myśli?
po co ci az 15"?
Jeżeli 8848 dobrze odtwarza od 100Hz to pięknie. Ale to chyba zła częstotliwość do podziału między głośnikami, które przytoczyłem. Lepiej będzie przy np. 300-400Hz. Tak?
Głosnik sredniotonowy w 3way też ma taka srednice jak szerokopasmówka?Średnica szerekopasmówki pewnie jest taka fajna bo jest czysta od basu![]()
Na pewno pasywnie. Te 100Hz, o których pisałem wcześniej to przenośnia. Zdecydowanie preferuję wyższy przedział, taki który byłby do przełknięcia dla obu przetworników. Może nawet 500Hz.
Akurat nie o to mu chodziło.Napisał jamess8
Średnica szerekopasmówki pewnie jest taka fajna bo jest czysta od basu//
Głosnik sredniotonowy w 3way też ma taka srednice jak szerokopasmówka?
To jest zasługa idealnego zgrania fazowego i braku zwrotnicy.