Witam
posiadam dwa te głośniki i nic w pełni zadowalającego nie udało mi się z nich zrobić do dzisiaj. Najpierw zrobiłem dla jednego obudowę około 100 l strojoną rurą o przekroju zalecanym przez visaton na kolo 30hz i podłączyłem pod wzmacniacz matronix ale basu z tego nie było, a buda była duża. Może z powodu wzmacniacza ale nie porównywałem z panelem irka w tamtej obudowie. Następnie wymieniłem wzmacniacz na panel irka 300W i włożyłem w obudowę UNI-SUB30 (
www.visaton.com/en/bauvorschlaege/archiv/unisub_30/index.html) aby zmieścić panel trochę zwiększyłem obudowę. Ale ta obudowa zajmowała nadal dużo miejsca i bas trochę dudnił może wytłumienie by coś rozwiązało ale już nie miałem czasu się bawić dalej i straciłem zaplecze do majsterkowania po przeprowadzce. Patrząc na parametry głośnik powinien dobrze grać, zanim go zakupiłem trochę czasu poświeciłem szukając informacji na forach (niezbyt popularny głośnik) i karty katalogowe głośników. Ostatnio się zastanawiałem jak by zagrał w obudowie TL. Obecnie głośniki czekają na mój wolny czas. Jak zbudujesz coś na tym głośniku miło by było jakbyś podzielił się informacją na co zdecydowałeś się i czy jesteś zadowolony.
Powodzenia