• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

W.20.80.4.MC złoty środek

• Autor wątku Autor wątku DjSledzik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DjSledzik

Guest
Zapewne jako jeden z wielu posiadam głośniki o których mowa. Mam ich 4szt. W moim przypadku dostałem za darmo. Mógłbym z nich zrobić popielniczkę ale będą kolumny ;) Jako materiał do budowy skrzyń wykorzystam mdf 12mm ponieważ mam go w zanadrzu. Zwrotnice uniwersalne 3D STX. Głośniki średnio tonowy M.12.100.8.MC oraz wysoko tonowy i w tym przypadku zastosuję kopułkę M.10.80.8.MC. Mam tubkę i szczerze mówiąc nie wiem co będzie lepsze. Obudowa dla głośnika 25l zamknięta i dla drugiego 30l br. Jaka jest wasza opinia... Czy dziury w pasmie będą uniemożliwiały słuchanie muzyki nawet w garażu. Jest to jeden z moich pierwszych projektów więc proszę o wyrozumiałość. Czekam na info. i zabieram się do roboty.

a tak poważnie to co mam zrobić jeżeli posiadam już głośniki takie jak w temacie.

No dobra a co się stanie jeżeli wykorzystam M.10.80.8.MC zamiast tubki ?

Swoimi siłami coś zrobisz, ale musisz samemu sie postarać poszukać informacji, nikt charytatywnie za ciebie nikt nie zrobi ci zwrotnicy ani obudowy.

Masz rację ale pomyślałem że może zagra lepiej niż np. T.9.250.8.PH

bogate nie są a jak by 2,5 drogi, podział około 2,5kHz

- - - - - aktualizacja - - - - -

no ale pewnie zakatowana będzie wysokotonówka.

Powrót