• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Włącznik monostabilny do UNIAMPA

Reakcji
0
Hej.
Jestem w trakcie wykańczania obudowy do uniampa + unizab v1 - fotki poniżej :

http://postimg.org/image/ohl2yxpzz/

i Chciałbym dorzucić do niego włącznik monostabilny :

Moja prośba o jakiś schemat zastosowania włącznika monostabilnego - przekopałem neta ale nie znalazłem nic co mógłbym tutaj zastosować ( softstart jest tutaj realizowany przez unizab )

Pozdrawiam.

jest na forum gotowy układzik z włącznikiem z pilota itp... Btw dobrze widzę że trany wystają poza radiator? Jeśli tak to koniecznie zmień radiator na szerszy

Taz ma gotowy projekt softstartu właśnie dla takiego włącznika.
Z bistabilnym miał byś mniej problemów, mógł byś nim włączać cewkę przekaźnika na 230V i po problemie.

jest na forum gotowy układzik z włącznikiem z pilota itp... Btw dobrze widzę że trany wystają poza radiator? Jeśli tak to koniecznie zmień radiator na szerszy

Radiator juz został zmieniony na większy :) jak skończę całość to wrzucę foty.

Wiadomo, że z bistabilnym było by proste - ale nie mogłem znaleźć takiego jak ten na zdjęciu z ładnym ledem :D

Powrót