• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

w planach budowa suba na bsw 154 II pomoc

Reakcji
0
witam mam dylemacik
chce zrobic suba na bsw 154 II
skrzynia ma miec 120 litrow
teraz chce ja wytłumic jeszcze watoliną
na programie najbardziej optymalnie wysło mi 120l czyli
jaka skrznie złozyc ?
120 litrow i jeszcze wytłumic
czy
zrobic wiekszą nieco i wutłumic tak zeby wyszło po tym wytłumieniu 120l??

prosze o cenne rady i z gory za nie dziekuje
pozdrawiam karol

Jak zrobisz nieco wieksza jak 120 litrow i dodasz do tego wytlumienie to zwiekszysz objetosc widziana przez glosnik.... - poczytaj arty...
Głośnik jest przemaglowany na forum.. uzyj opcji "szukaj"

kermit11, użyj opcji "szukaj"...
Wyłumienie "dodaje" objętości i stosowanie go wpływa też na brzmienie itp...
poszukaj - to wszystko było już powiedziane...

zaczyna mnie to lekko męczyc,kazdy mowi ze wytlumienie odejmuje objetosc,neiczyta artykułów,chyba przechodze przez to samo co niektorzy...sorki za ten spam.
pozatym jest kilka tematów o bsw,jak i konstrukcji,...

kermit11, nie radze mozno tlumic tego glosnika, zmienia sie jego charakter;) bez wytlumiana to jest morderca;) ja mam mijeszego brata i bardzo ostroznie z tlumieniem.
a buda 100L max

100 - 110 litrow netto, najwyzej jedna wata 200g jako tlumienie, BR pod 33 - 38 Hz w zaleznosci od upodoban. 300 - 400W wzmacniacza. Wiecej szczescia nie trza.

Chyba, ze nazywam sie tomaszo. Kurde, myslisz, ze mi to starcza? Dobra przystawka z tego BSW154II. Docelowo mam tak nagrzane jak Umbi :P

Powrót