Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To nie jest zły pomysł .Jak i tak montujesz glosniki na gabce??
Monitor audio cos takiego robi w wyższych modelach, długi imbus wkręcany w magnes tylko nie wiem jak z uszczelką...Najlepiej by było zanotować głośnik za magnes do obudowy a kosz przykręcić przez elastyczną przekładkę .
Fakt że za gruba to i głośnik będzie wpadał w drgania więc zostaje szpachlowanko,
Elastyczny montaż pomaga zgasić dobroć i przesuwa rezonans znacznie niżej .
A jakiej grubosci te uszczelki widziałeś fabrycznie w głośnikach?To po co producenci dają uszczelki pod głośniki?
To dlaczego glosniki sa montowane w klasyczny sposób?Zamieszczone przez lklukasz
Jak i tak montujesz glosniki na gabce??
To nie jest zły pomysł .
Jak montujesz głośnik na sztywno do obudowy to tworzy się układ rezonansowy : obudowa , kosz , magnes .
Zwykle rezonans koło kilkuset Hz .
Elastyczny montaż pomaga zgasić dobroć i przesuwa rezonans znacznie niżej .
Najlepiej by było zanotować głośnik za magnes do obudowy a kosz przykręcić przez elastyczną przekładkę .
Są firmy co montują tak jak napisałem .To dlaczego glosniki sa montowane w klasyczny sposób?
Ja widziałem wiec sie pytam ciebie czy miała grubość 3-4mm?Mi nie chodziło o mocowanie tylko uszczelnianie. Nie wierzę lklukasz że nigdy nigdzie nie widziałeś uszczelki pod głośnikiem. Mało tego to jak zbudować szczelną obudowę zamkniętą.
Nie mówię odpuścić ale też będzie zgodnie ze sztukąZawsze mozna sobie cos odpuścić
Ja widziałem wiec sie pytam ciebie czy miała grubość 3-4mm
Raven rożnie dobrze mozna dac słabsza/cieńsza ścianke i mniej sztywna obudowe
Konia z.... temu kto usłyszy 1mm mozntaz glosnika
No to po co gruba scianka, sztywna obudowa czy matrix w srodku jak wystarczy dac gąbkę?Łukasz mnie się wydaje, że Ty czegoś nie ogarniasz. Cieńsza obudowa będzie drgać jeszcze bardziej, a celem tej gumy ma być odizolowanie źródeł drgania- czyli głośnika, od sztywnej obudowy. Krótko mówiąc głośnik przykręcony na sztywno tworzy z budą jedność, czyli będzie drgać, glośnik przełożony gumą jest minimalnie izolowany i na kolumną powinny być przenoszone mniejsze drgania
Teoretycznie mógłbyś tylko powiedz czy sprawdziłes to w praktyce?Mógłbym sparafrazować i napisać, że konia z.... temu kto usłyszy matę komputerową pod koszem poza tym podsunąłem ten pomysł tylko ze względów wizualnych.