Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak dla mnie też ale nie znam się.To wygląda ewidentnie jak eternit.
Jak sensownie "uszczelnić" połączenie między sufitem a ścianą, spójrz w miejsca łączenia dachu ze ścianą tam są dziury na wylot i jest powpychana gąbka.Co tam chcesz konkretnie zrobić ?
No własnie w przypadku dachu który sobie leży nie jest tak źle, najgłupszą rzeczą byłoby samodzielne ruszanie tego/łamanie/piłowanie itd.Otoz to, bron Boze samemu ruszac to cholerstwo.
Niekoniecznie, są płyty włóknisto cementowe, ale z jakimiś innymi włóknami. Euronit na przykład. Normalne płyty eternitowe, przynajmniej te które widziałem nie mają takich przetłoczeń, tylko gładką powierzchnię, a te euronitowe które miałem w rękach właśnie są takie karbowane, więc możliwe że to wcale eternit nie jest.Eternit. No to azbest.
Nie ma co gadać o szkodliwości azbestu bo to jasne. Pogadajmy lepiej o pomyśle na sensowną zabudowę tego.
Cały mój dom wygląda jakby miał ze 30 - 40 lat a ma prawie 100W dodatku z azbestu zrezygnowana we wczesnych latach osiemdziesiątych, a ten budyneczek wygląda na nowszy
Nawet jakbym chciał to jest na tyle nisko że nie dałoby się tam poruszać.Z sufitem podwieszanym będzie ten problem, że trzeba go do czegoś podwiesić, a wiercenie w tym czymś raczej nie wchodzi w grę.
Najlepiej było by to usunąć, ale jeśli jest to w jakiś tam sposób utrudnione lub niemożliwe, to wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem doraźnym będzie pomalowanie tych płyt. Azbest (jeśli to azbest) jest niebezpieczny tylko wtedy, gdy pyli. Malowanie powinno zabezpieczyć przed tym ewentualnym pyleniem. A czym malować - nie wiem, pewnie idzie znaleźć jakieś wskazówki w sieci.
Te otwory w miejscu fal górnych - usunąć gąbkę i wypełnić pianą. Po stwardnięciu ładnie przyciąć i wykończyć choćby przez malowanie. Nie będzie może idealnie od strony wizualnej, ale nie wiem czy akurat na tym Ci tutaj zależy?