Witam!Planuję niedługo zakupić Citroena BX 1.9 TGD. Jako, że głównie będzie on służył na dojazd do szkoły(dziennie 70km), więc chciałbym jeździć na oleju kujawskim zarówno w zimę jak i w lato. Są różne teorie na ten temat, np. wtryski na większe ciśnienie, przestawianie pompy, a wszystko dlatego że olej roślinny jest gęstrzy od zwykłego ON, jeżeli natomiast podgrzeje się go do temperatury ok 80 stopni, to można go normalnie uzywać, co ciekawe olej roślinny jest m,niej szkodliwy dla silnika a co ważne także dla środowiska. Myślałem o zrobieniu jakiejś grzałki, którą umieściłbym w małym zbiorniczku (ok.200ml) przed pompą, tak aby szybko te 200ml się zagrzało do 80 stopni. CZy może ktoś mi podpowiedzieć z czego zrobić taką grzałkę, żeby w miarę szybko podgrzało się te 200ml, nie zużywając całej energi zgromadzonej w akumulatorze? Oczywiście chodzi mi o jak najprostrze rozwiązanie czyli o grzałkę na 12v. Widziałem w necie grzałki na pzrewody po 140-300zł, więc odpadają.Czy można to zrobić jakimś tanim kosztem? Aha no i pzrydałby sie jakiś termistor z przekaźnikiem, aby grzałka się wyłączyła gdy olej osiągnie odpowiednią temperaturę. Pozdro!