Panowie, tankujcie do swoich dizelkow dobre paliwko! Moj 1.5 dci wyzional ducha i wymiana wytryskow bedzie kosztowac okolo 3 tys.
to wymien sobie odrazu cały silnik
koszt podobny a może przelot znajdziesz mniejszy
a stary na czesci zostanie
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Panowie, tankujcie do swoich dizelkow dobre paliwko! Moj 1.5 dci wyzional ducha i wymiana wytryskow bedzie kosztowac okolo 3 tys.
problem jak tym jezdzic na codzien
Chyba się szybko wyleczę z francuzów...
Ciekaw jestem jak przejdą próbę czasu małe silniki turbodoładowane typu 1,4TSI, ale długiej i bezawaryjnej żywotności to im nie wróżę ;P
Ja jestem zdania ze będą sie sypać jak diabli. Ostatnio na tvn turbo pokazali nowego fiacika pandę. Bardzo zgrabne autko. No ale silniczek 900ccm, 2 cylinderki , turbina i 80 koników! Osiągi kapitale ale czy to posluży tyle co np stare 1.6 80km ? Na pewno nie.
hehe skąd ja to znamW miedzy czasie nasluchalem sie paru innych porad, co to moze byc i kazda osoba mowi co innego.
Pogromco podobne objawy tato miał w 1,9TDI 130 koni, przyczyna było... mini otwór w dolociePrzy "mocnym" butowaniu brakowało powietrza i komputer świrował
![]()
Czyli łącznie 500zł i auto jest w stanie "nowym", bo już wszystko jest wymienione lub w okolicy marca zostało.
Obecny prawdziwy przebieg 175tys (od stycznia 25tys machnąłem, nie wiem gdzie), teraz ok 9L gazu w mieście, ok 7L na trasie, czyni ten samochód najlepszym na nasze czasy i drogi.
Jesli mowa o dieslach to trzeba wspomniec o silnkach OM mercedesa, budowa prosta i niezawodna. Teraz mam 3.0 ok 115km przebieg ok 450tys. W siliku nic kompletnie nie bylo robione, caly czas na 10w45 ciut wieksze spalania zwraca sie brakiem napraw, a jak ktos chce byc ekologiczny to pojedzie tez na czystym oleju roslinnym. Osiagami nie powala ale da sie sprawnie wyprzedzac, w trasie ok 7 w miescie 10
Wczesniej mialem 200d ponad 550tys i jedyne co robilem w silniku to pompa wodytylko osiagi slabsze
auto wciaz jezdzi u nastepnego wlasciciela
)