LINK: 400 KM z silnika o masie 40 kg
Wyglada jak dwusow z syreny albo wartburga

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
LINK: 400 KM z silnika o masie 40 kg
To to chyba dawno benzyna nie jeździłeślklukasz w benzynie tez nonsens. Takie wysokoobrotowe silniczki są fajne "for fun" ale nie do codziennej jazdy, gdzie aby ruszyć musisz go podkręcić do 3 tys bo inaczej zdechnie, żeby sensownie przyspieszyć musisz deptać do 4-5 tys. To jak jazda 2 suwem co miał od cholery mocy jak na swoja pojemność, ale miał te przypadłość, że nie potrafił pojazdu z miejsca ruszyć.
A tu sie zgadzamDruga sprawa spalanie. Silnik o większej pojemności i wyższym momencie obrotowym i nawet mniejszej mocy będzie zwyczajnie ekonomiczniejszy. Te małe z turbo to tylko w syntetycznych warunkach testów wypadają super a w rzeczywistości palą 2x więcej niż deklaruje producent.
Rzyg mnie ogarnia na takie newsy.
Można Opla nie lubić, ale w segmencie nie-premium jako ostatni chyba producent oferuje normalne, przyzwoite, benzynowe silniki V6.
EDIT: może jeszcze w Skodzie (Superb) da się zamówić.
No niestety już końcówka, w Insignii (bo tylko tam jest V6) po facelifcie będę montowane maksymalnie 2.0 litra. 2.8 V6 zostanie jedynie w OPC.
1.4 turbo przyspiesza płynnie od 2000 do 6000 RPM, w wolnossących cokolwiek zaczyna się dziać półtora tysiaca obrotów wyżej.
http://www.wiocha.pl/1073968,Polscy-mechanicy-Magicy-czyli-szpachla-i-kit
Chyba wiadro szpachli tu dali...
Po to, zeby sie nie zakopałnie rozumiem po co ta trzecia os?
trakcje w terenie poprawi?
bo przeciez nikt tam nic ciezkiego nie bedzie wozil
rozumiem za to przerobienie tego na prawdziwy off-road
A ja się przesiadłem na tylni napęd i wolnossący motor Na pewno nie narzekam