konradzik88 napisał:
widac nie dbal o auto po 4 letnie auto nie ma prawa sie zepsuc jesli bylo odpowiednio traktowane. jestem w ogolnopolskim klubie alfa romeo sponsorowanym przez fap i zaden alfista na alfe nie narzeka no ale dbaja jak o zony

alfy sa delikatnymi autami nie dla kazdego
Oj nie pisz głupot, alfiści to nienormalni ludzie, kolega miał 156, dużo w nią włożył łącznie z naprawą silnika (coś koło 3,5 tysiąca) i nadal mówił że to dobry samochód. Niech będzie że fajny klimat, że osiągi itp ale bez jaj, że się nie psuje nic itp. Sentyment czy przywiązanie do marki OK, ale nie ślepe zapatrzenie jak zakochany nastolatek i pisanie, że nie ma prawa się zepsuć. Każdy ma prawo się zepsuć, tylko że niektóre psują się częściej i w tej grupie są renówki, pełgnioty, psitroeny, alfy, koło 2000r. mercedesy, wczesne VieśWageny 2.0 TDI (passat w teście auto świata prawie na końcu bo sypało się wszystko), w alfie 159 rozleciał się cały silnik i wymieniali na gwarancji (chyba 2,4JTD) itp itd. Mój wujek miał avensisa 1 gen. nówka salon, miał problemy z drganiami kierownicy, później ktoś mu w nią wjechał i rdzewiała, kupił clio 1,5dci i zadowolony, równolegle laguna 1,9dci i zadowolony, nie psuje się itp, chociaż nieraz się wygadał, że w serwisie zostawiał ponad 2 tysiące bo coś. Ale ogólnie bardzo jest zadowolony. Ojciec w A6 wydał właśnie 8 tysięcy na naprawę automatu, wcześniej a to sprężyna pękła a to inne duperelki i ma dość tego samochodu po 2 latach, może 50 tysięcy zrobił. Brat tyle robi rocznie starszym rocznikiem A6 1.9TDI, też C5, i problemów mniej choć samochód dostaje wycisk. Także ogólna opinia o marce nie zawsze jest uzasadniona, można lepiej lub gorzej trafić.
vicher napisał:
Brat ma zamiar wymieniać co 50-60 tyś. Jako że posiada ją kilka miesięcy to na razie wymienił sam pasek, a jak troszkę km nabije to będzie kompletny.
Głupota!
Warg napisał:
konradzik88, nie gadaj że elektronika jest od bmw bo jest boscha, bosch robi dla różnych marek włąsnie z fiatem, lancią, nie tylko niemieckich. Do tego widać że zachowujesz się jak typowy fanboy, który nie może znieść krytyki swojej ulubionej marki tylko atakuje innych.
No dokładnie, z tą elektroniką z bmw niezła bujda.
Nie można oceniać pozostałych modeli marki po 1 modelu typu GTV - model rzadki, do tego nie był wytwarzany przez alfę tylko firmę zewnętrzną - Pininfarinę!!! Ja to wiem a taki zakochany fanboy konradzik nie wie?