Fajny wątek, ale nie w sposób przeczytać go całego

Trzeba by dzień poświęcić z przerwami na trochę smiechu
Co do aut którymi ja jeździłem dłużej czy krócej, mam 21lat, auta nie były moje ale kilka opini mogłbym udzielić ale nie w formie, to jest złom a to jest dobre bo przez rok sie nic nie zepsuło

Osobiscie posiadam MB 190 2.0D i wiem ile w te stare auto trzeba włożyć kasy zeby mieć je jak nowe a i tego nie uzyskasz... Stare się psuje często a nowe jeszcze częsciej, ale zasada jest prosta, ja swojego MB wyklepie młotkiem i będzie jezdzić a nowego MB młotkiem nie potraktuje bo szkoda i w co mam walić? w elektronike?

Jednak po pojeżdzeniu troche MB m.in W124 W201 Okularem i innymi nie chciałbym przechodzić na inną markę, fakt ze nie stać mnie na takie auta, ale zawsze można odłożyć troche kasy i kupić auto marzeń, moim jest W124 Coupe 320CE, swietny egzemplarz za około 15tys i więcej.
Bardzo dobymi autami są VW, pierwsze wypusty golfa 4 i passka B5, te nowsze już bardziej wadliwe i mniej ekonomiczne, B5FL 1.9TDI 115KM przy normalnej jezdzie po mieście pali mi 7-8L ropy, gdzie starszy B5 bez liftu 1.9 110KM(chyba albo 114KM różnie podają, w papierkach bylo 110KM) palił o około 1l ropy mniej przy takiej samej jezdzie. Cyrk jest jak pedał jest w podłodze, pasek B5FL nie schodzi ponizej 10-11L ropy... No cóż, fajny motor ale coś za coś

osiągi za spalanie

Mój MB niema osiągów bo ma az 18 do setki, co czyni go demonem gorszym od 126p ale wygodą jazdy wg mnie przewyższa nawet passata B6, mimo że w środku przy niezłych obrotach jest głośno

Ale wstyd ze auto które ma 24lata jest wygodniejsze jak te kilku letnie
Podsumowując, jezdziłem wieloma autkami ale zostaje przy MB, mimo że musze na niego cięzko pracować, to jest marka w której sie zakochałem po przejechaniu się nie raz nie dwa

No i kupie tylko i wyłacznie starszego MB

W140 W124 W123 i W201

Częsci też do tanich nie należą, ale szroty wypchane są nimi po brzegi

ot ode mnie tyle
P.S. Dziś ropniaki są duzo dynamiczniejsze niż benzyna ale niestety, bena robi 300tys bez zbędnych wymian w silniku a ropniak nowy po 300 prosi o wymiane bloku, moc zamiast żywotnosci....