• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wątek motoryzacyjny

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
pewnie golas
za duzo by bylo tego dobrego...

No golas, jedyne co ma to wspomaganie i centralny. Jakby ta mi się nie spodobała to miałem jechać do Płocka oglądać inną Astrę, taką już na wypasie (ABS, ESR, klima, fotochrom na przedniej szybie, wszystko w elektryce itd, itp). Ale nie byłem do niej przekonany właśnie przez tę całą masę dodatków, które potencjalnie mogą się zepsuć i nie mało kosztować. Ostatnio znajomemu w Ocatvii 2 zapaliła się kontrolka ABSu. Pojechał na serwis i okazało się, że padł jakiś czujnik zabudowy razem z jakąś większą elektroniką (nie znam dokładnie szczegółów) - koszt bagatelka - 4kzł.
Więc to, że golas ma swoje plusy :)

Ostatnio znajomemu w Ocatvii 2 zapaliła się kontrolka ABSu. Pojechał na serwis i okazało się, że padł jakiś czujnik zabudowy razem z jakąś większą elektroniką (nie znam dokładnie szczegółów) - koszt bagatelka - 4kzł.
jedzie do malego niepozornego serwisu i sie okazuje ze robota z czesciami to max 500zl ;)

a kto ci kaze wymieniac calosc?
nie raz naprawialismy takie "nierozbieralne" moduly :D
ale to dla naszych potrzeb

Chciałbym taki serwis Pawle.. I niestety jak jesteś zapracowany to nie masz czasu na dłubanie jeszcze w aucie. Ma być zrobione i jeździć.

LuSzTi, zuch!! Dobry mało awaryjny samochód, ojciec ma Astre G od nowości i puki co to nic sie nie psuje ;) Z wypasów to jest korbotronic i klima, ale 7-8l LPG to najlepszy wypas ;)

Przy 1,6 opla warto zwrócić uwage na luz zaworowy, trzeba go korygować co jakiś czas, więc na dobry poczatek sprawdź to, tym bardziej jak na gazie jeździsz.

:)

W ogóle zakup auta był dość długo myślany. Budżet nie był za duży, ale np można było kupić Lagunę II, C5, Pugi 406 i 307, Focusa I, Stilo itp. Koniecznością miał być kombiak.
Można było kupić lepiej wyposażone, większe, bardziej komfortowe, z bajerami. Ale Astry jak się o nie dba to samochody na lata. Poza tym przemawia do mnie ich prostota i ceny części zamiennych. Nie ma dwumasy, nie ma filtra cząstek stałych. Standardowe części są tanie. Demon przyspieszania to nie jest, ale nie o to chodzi w tym aucie :)

Natenczas mam asterixa II 2.0 dti.

Póki co niebawem rok razem i jeździ, huczy łożysko z przodu no i trzeba będzie wymienić ( jeden z droższych gadżetów ) ;)

To mój drugi asterix i poza tym że już dawno temu się zarzekałem że nigdy więcej łóopla to i tak życie weryfikuje takie obiecanki.

dobrze ze tam nie bylo pokazanego spalania :D

jutro zawody w driftingu w koszalinie
ale dzisiaj juz trenuja. przejezdzalem obok wiec stanalem na chwile zobaczyc co sie dzieje
wiekszosc aut to E30
ale chyba tylko 3-4 mialy silniki r6
niektore to byly bardzo ciekawe wynalazki
najciekawszy byl chyba V8 z wielkim kompresorem wystajacym poza maske! :o
byly tez jakies wolnossace v8 i turbo v6
bylo tez RX8 ale nie wiem z jakim silnikiem

dla samych aut warto isc na zawody ;)
ale szkoda mi 30zl na wejsciowke :p

Paweł, to tylko zawody czy będą oprócz tego pokazy? Kolega bym w tamtym roku na takich zawodach/pokazach chyba w poznaniu i była tak opcja ze za 100zł kupujesz bilecik na Drift Taxi - czyli wybierasz kierowce a ten przewozi Cie po torze w kłębach dymu. Wrażenia podobno nie zapomniane :) Kumpel miał farta i na jednym bilecie przejechał się 2 razy, do tego podziwiał od środka jak wyglada synchroniczny drift dwóch aut

drift taxi jest zawsze - to atrakcja w przerwie w zawodach (ok poludnia, zawody sa od 9-10)
sasiad (ten od maluszka) wylosowal raz darmowy przejazd drift taxi ;)

mnie po tym torze przewiozl koles maluchem. troche tylko przerobiony, podkrecony oryginalny silnik. a przez to ze bylem mocno przypiety w kubelku to tylko kolana i glowa lataly mi na boki :D

nawet nie potrafie sobie wyobrazic jazdy takim potworem :D

Powrót