Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Z tego co wiem od przedstawiciela ATE, to w tarczach do 300mm bicie nie jest tak odczuwalne. Powyżej tej wartości bicie potrafi być odczuwalne. Tym bardziej, że w nowszych autach piasty są aluminiowe, a więc delikatniejsze, a przy zmianie kół mało który warsztat zwraca na to uwagę i potrafi piastę naciągnąć.Bicia nie mają.
taaa - chyba 20 lat!Wymieniajcie Panie i Panowie płyn hamulcowy zgodnie z okresem podanym przez producenta - jest to 24 miesiące
szczerze mowiac to zwykli uzytkownicy pojazdow faktycznie ignoruja ten problem
ale patrz, dobry sposob na wyciaganie kasy od klientow
To ciekawe, bo BMW od dawien dawna ma osobną inspekcję dla płynu hamulcowego.Jakby wymiana płynu była konieczna lub w najmniejszym stopniu miała sens serwisu nie odpuściłyby tego podczas przeglądów, dla nich to kasa. A tak, nie ma tego w operacjach. W starych kantach (fiacior 125p) miało to sens z wielu przyczyn głównie szczelności układu, ale w nowych autach nic się z tym nie robi.
Tylko niech raz w życiu zdarzy Ci się krytyczna sytuacja i co wtedy? Płyn który będzie mieć 10lat, nawet przy jeździe na emeryta potrafi się zagotować.Bo ten problem w rzeczywistosci nie istnieje. Dopiero jak doprowadzasz hamulce do ciezkiej pracy, to plyn traci swoje wlasciwosci. Jak jezdzisz jak ciapa czy dziadek, to myslisz, ze cos Ci da zmiana plynu co 2 lata? Nic.
Tylko niech raz w życiu zdarzy Ci się krytyczna sytuacja i co wtedy? Płyn który będzie mieć 10lat, nawet przy jeździe na emeryta potrafi się zagotować.
Jasna sprawa, ale kiedy dziadek ma krytyczna sytuacje? jak babcia mu wyskoczy na pasach kolo kosciola?Ja jestem za tym zeby wymieniac co jakis czas, ale przy normalnej jezdzie, w normalnych warunkach, nic wielkiego sie nie stanie. Zeby zagotowac plyn w hamulcach, trzeba je dosc intensywnie uzywac.
Jasna sprawa, ale kiedy dziadek ma krytyczna sytuacje? jak babcia mu wyskoczy na pasach kolo kosciola?Ja jestem za tym zeby wymieniac co jakis czas, ale przy normalnej jezdzie, w normalnych warunkach, nic wielkiego sie nie stanie. Zeby zagotowac plyn w hamulcach, trzeba je dosc intensywnie uzywac.