• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wątek motoryzacyjny

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja poluje na komputer liczący spalanie do auta,ale to taki trochę grall , gdyż jest zintegrowany z licznikiem/obrotomierzem. Teraz mam klocki z przodu do wymiany , w sumie 2lata wytrzymały , i w kolejności miska olejowa :(

Pojeździłem, pomierzyłem i :

BMW z motorem 2.8 (R6) bez LPG (moc : 232 KM i 301 NM)

Trasa : 7,5l/100 km (100-110km/h)
Miasto bez szaleństw : 12l/100 km
Miasto wykorzystując możliwości : 19l/100 km, często dochodziło nawet do 22l/100 km

następnym modem będzie dołożenie kompresora Eaton M62 lub turbosprężarki Garrett GT3076R. Cel 400 KM i 500 NM

1186104_584861568241884_618972620_n.jpg

sasiad :thumbsup:

Hamowałeś ją?
Można wiedzieć ile kasy Cię to wyniosło. Mam nadzieje że wiesz że moc to nie wszystko;-)
Możesz dać jakieś foto.
Sam planuje kupno auta i zastanawiam się czy za 10kpln uda się fajną E36 w sedanie lub kombi kupić:confused:

Hamowałeś ją?

Tak i wynik podałem ;)

Można wiedzieć ile kasy Cię to wyniosło.

Same mody dotyczące mocy w granicach 5k zł. Do tego gwintowany zawias skręcony na tzw zero i naciągnięte oponki 205/40 r17 + poliuretany w zawiasie,

Mam nadzieje że wiesz że moc to nie wszystko;-)

Jeśli o to chodzi to hamowanie z e46 330i i stalowy oplot :)

Możesz dać jakieś foto.

Only PW

Sam planuje kupno auta i zastanawiam się czy za 10kpln uda się fajną E36 w sedanie lub kombi kupić:confused:

Jak poszukasz to znajdziesz. Ja znalazłem taką nawet z idealną podłogą, wszystkie korki w progach, progi calutkie, doły drzwi czyste itd itp. I ma praktycznie wszystko co było z wypasów w e36 łącznie z bananowymi skórami.

Myślę, że 2.8 w sedanie za 10k znajdziesz, ale się zjeździsz... no i licz te 2-3k na tzw pakiet startowy :D

Troche z innej beczki. Wlasnie wrocilem z belgi ;) Kilka ciekawych modeli (zdjecia w kiepskiej jakosci ale tylko takie moglem zrobic) :

Nie, chociaz na tego szatana z ostatniego zdjecia mialem chec ;p Sprowadzilismy inne samochody, ktore to wlasnie urzekaja malym przebiegiem i wyposarzeniem wiekszosc ludzi ;)

Oj nie wiem nawet nie pytałem ale zadne z nich nie mialo numeru, wiec raczej na sprzedarz nie byly. Takie mini pewnie ze 7k euro a cytryna nie mam pojecia.

Powrót