To ja może postaram się nieco uspokoić temat pokazując mój "nowy" nabytek. Tak, tak, wiem, że to już 17 letnie auto, ale kupiony za samodzielnie, ciężko zarobione pieniążki (legalnie

) i mały kredycik
Audi A4 B5 QUATTRO z 1999 roku. Wersja (nie)stety AVANT. Wolałbym sedana, ale nie mogłem znaleźć nic sensownego z uwagi na moje "widzimisię" odnośnie układu napędowego.
Silnik 2.8 V6 30V 193km (Kod silnika to bodajże ACK), manualna skrzynia biegów i quattro. Autko ma 3letnią instalację LPG.
Jeśli chodzi o wyposażenie, to jest klimatyzacja, komputer pokładowy, tempomat, 4x el. szyby, podgrzewane przednie fotele i pewnie jeszcze jakieś pierdółki
Na kołach są zimówki i będę musiał znaleźć jakieś fajne alu na lato z oponkami.
Przebieg auta wg licznika to 290k km. Ile jest tak naprawdę, to ch*j, bo to Polska...
Autko jest w dobrym stanie. Potrzebuje trochę troski tu i ówdzie, bo swój wiek już ma, ale chociaż dobrze jeździ, bo oglądałem inne, lepiej wyglądające z zewnątrz, które przyśpieszało niewiele lepiej od wcześniejszego ABK w 80 b4 (115km).
Jeśli chodzi o audio, to nie jest za ciekawie. Wersja bez BOSE. Radio to jakieś JVC. Co prawda ma przedni aux i port USB, ale mojego pendrive z muzyką czyta dosyć długo... Radiem się nie przejmuję, bo mogę wstawić mojego kenwooda. Prawy przedni głośnik lekko harczy, a z lewej strony działa jedynie tweeter.
Trzeba to ogarnąć, jak tylko wpadną fundusze. Aktualnie jestem spłukany, ale muzyczką jest dla mnie V6stka

. Tak swoją drogą - podobno w drzwiach montowali głośniki 10cm oraz 13cm. Wie ktoś może po czym poznać moją wersję przed demontażem boczków drzwi? Przerabiał ktoś ten temat w tym aucie?
Generalnie nie jestem aż takim audiofilem, żeby rwać wszystko do blachy, wygłuszać i montować w bagażniku 4 wzmacniacze i suba... Chciałbym zrobić tu jakąś instalację używając jedynie głośników z ori miejsc bez suba. Chcę wykorzystać moje radio - Kenwood KDF 4047u i wzmacniacz Axton C602.
Pozdrawiam.