• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wątek motoryzacyjny

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
2c6563811091d45474ed5dcb59282a79_1462379296.jpg

:o

tarcze na prawdę fajne z tymi klockami świetnie hamują tylko ... felgi będą po 100km mocno zapylone

Jak założy klocki ceramiczne to nie bedą
Jurid wbite polecam.... zero pyłu
Mam na tylnej osi

Teraz widze jak sam patrzylem na swoje auto zaraz po zakupie [emoji14]
Jak części nie chodzą po kilkaset zl to jeszcze nie zal wydac na cos lepszego :D

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

No to ładne kwiatki ;) zajrzałbym na Twoim miejscu do tyłu, bardzo prawdopodobne że są zapieczone cylinderki i hamuje na pół gwizdka, koszt wymiany nieduży a jak się dobrze wyreguluje to pomagają dużo, bez sprawnego tyłu nawet z hamplami z Cupry nie będzie dobrego hamowania. Koszt rozsądny a bezpieczeństwo ważne. U mnie się szykuje robota rozrząd do wymiany ( nie mój) którego koszt zwala z nóg, ponad 3000 euro same części.

do tylu zabiore sie jak bedzie wolne (duzo wiecej rozbierania)

a co do rozrzadu - chyba mam bezkolizyjna glowice wiec nie musze sie tym przejmowac :D

Ten który będę wymieniał jest kolizyjny, za koszt naprawy pewnie się da kupić nowego kompakta. Uzbrój się w przezroczysty wężyk i butelkę i przy wciskaniu tłoczka wylej stary płyn przez odpowietrznik, a potem uzupełnij przed pompowaniem pedału.

Miała byc Corsa a ostatecznie padło na Francuza, Meganka I z 2002r. Jak na pierwsze wozidło i tak będzie dobrze :)

Z I zmiescilem sie lacznie z ubezp. znacznie ponizej budzetu, to wersja poliftowa wiec wyglada calkiem fajnie, moim zdaniem nawet nieco ładniej od II, ta dupa mi sie niezbyt podoba.

Jak na pierwsze wozidło i tak będzie dobrze
jak to pierwsze auto to życze dużo szczęścia w użytkowaniu, bo to zawsze jest jakaś wtopa. Pierwsze fury jednemu znajomemu clio spaliło się pod garażem wyciekało paliwo, drugiemu Cinquecento 2x krotnie zmniejszyło wartość po kilku tygodniach od zakupu tak spadły ceny, moja pierwsza Cordoba SX przez 3 lata podwoiła wartość tyle włożyłem w naprawy, książkę można napisać o pierwszych zakupach aut.

jak to pierwsze auto to życze dużo szczęścia w użytkowaniu, bo to zawsze jest jakaś wtopa. Pierwsze fury jednemu znajomemu clio spaliło się pod garażem wyciekało paliwo, drugiemu Cinquecento 2x krotnie zmniejszyło wartość po kilku tygodniach od zakupu tak spadły ceny, moja pierwsza Cordoba SX przez 3 lata podwoiła wartość tyle włożyłem w naprawy, książkę można napisać o pierwszych zakupach aut.

Trochę optymizmu.
Pozdrawiam.

Powrót